Színpadi baleset miatt félbeszakadt az előadás Kolozsváron

Színpadi baleset miatt félbe kellett szakítani pénteken este a Kolozsvári Állami Magyar Színház Don Juan ünnepélyes vacsorája című előadását.

Lőrincz Ildikó, a színház szóvivője az MTI-nek szombat délelőtt elmondta, a csaknem négy és fél órás előadás egyharmada ment le, amikor a fából készült díszlet egy oszlopa bedőlt a színpadra, és fejbe ütötte Pethő Anikó színésznőt. A baleset általános döbbenetet váltott ki mind a színpadon, mind a nézőtéren, ahol mintegy 150-en követték a produkciót.peto

A fej- és nyaksérülést szenvedett színésznőt mentővel szállították be a kolozsvári sürgősségi kórházba. Monica Costin, a kórház igazgatója a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a színésznő enyhe fej és nyaki gerincsérülést szenvedett, nem kellett beutalni a kórházba. A Kolozsvári Területi Munkaügyi Felügyelőség munkabaleset miatt indított vizsgálatot a kolozsvári színháznál.

Lőrincz Ildikó az MTI-nek valószínűsítette, hogy a színház egyetlen előadását sem kell elhalasztani. A pénteki előadásra váltott jegyek az április ötödikére tervezett előadásra érvényesek. A március 6-án már bemutatott, Don Juan ünnepélyes vacsorája című előadást Mathias Langhoff rendezte. A társulat a darabot harmadszor játszotta pénteken.

Kimaradt?