Eltűnt a magyarországi TV2 a Digi kínálatából

Eltűnt hétvégétől a Digi Románia (RCS & RDS) kábeltelevíziós kínálatából a TV2.

Az egyik legnézettebb magyar csatorna helyén péntek délutántól a Comedy Central Magyarország műsora látható. Ezt Arad, Szatmár és Kolozs megyei olvasóink is jelezték portálunknak, méltatlankodva a Digi döntése miatt.

A szolgáltatónál más változások is történtek: a Mozi+ kábelcsatorna is eltűnt, helyét a Film4, míg a Prime helyét Comedy Central Family Magyarország vette át.  A kábeltelevíziós csatornakiosztás módosítása után több erdélyi magyar néző a Digi Facebook-oldalán kérte számon a döntést.

A szolgáltató ezt a választ adta: „Három nagy nézettségű csatornával kedveskedünk a nézőinknek: Comedy Central, Comedy Central Family és Film4. Folyamatosan azon vagyunk, hogy minél változatosabb és minél magasabb színvonalú programokat sugározzunk. A TV2, a Mozi+ és a Prime többé nem szerepel a kínálatunkban”.

A magyarországi sajtó szerint a döntés hátterében az állhat, hogy a Digi és az erős magyar kormányzati hátszéllel bíró TV2 csoport viszonya nem felhőtlen, mert a Spíler Tv beindításával a Magyarországon is jelenlévő romániai médiaszolgáltató az angol mellett az olasz labdarúgó-bajnokság közvetítését is elvesztette.

Kapcsolódók

Kimaradt?