banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb nagyjátékfilm készül magyar-román koprodukcióban

Felméri Cecília Spirál címmel készülő filmje után újabb erdélyi rendező, Demian József kap lehetőséget nagyjátékfilm forgatására magyar-román állami támogatással, közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Egyelőre a filmalap hozzájárulása ismert: az intézmény 56 millió forintos gyártási támogatást ítélt meg az Éjjeli őrjárat című mozifilmnek. A nagyváradi születésű, Romániában, majd Ausztráliában alkotó rendező-operatőr filmjét a Román Országos Filmközpont is támogatja a közlemény szerint.Az Éjjeli őrjárat egy színházi társulat egyetlen éjszakájának története. A főpróba forgatagában a társulat tagjai teljes jelmezben, saját ruhájuk, pénz és mobiltelefon nélkül kénytelenek hazaindulni, kilépni a hétköznapi valóságba miután a színházi öltözőket zárva találják. A színészek szembesülnek az örök kérdéssel: hol ér véget a színpadi karakter és hol kezdődik az ember?

Demian József alkotótársa lesz Józsa Erika zeneszerző, Damokos Csaba látványtervező és Lemhényi Réka vágó. A téli forgatást követően az Éjjeli őrjárat teljes utómunkája Magyarországon készül. A film producere Anca Puiu, aki többek között a román újhullám első nagy sikereként jegyzett Lăzărescu úr halála és a Sieranevada című film készítésében is részt vett. Az Éjjeli őrjárat magyar koproducere Kántor László. 

Kapcsolódók

Kimaradt?