Először szervez nagyváradi vetítéseket a TIFF

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) szeptember elején szervezi meg első nagyváradi kiadását. A közönségnek több romániai ősbemutatóban és élőzenés vetítésben lesz része.

Szeptember 7. és 9. között a színházban, a Partiumi Keresztény Egyetemen, a várban és más szabadtéri helyszíneken szerveznek vetítéseket, közölték a szervezők.

Bár a teljes programot még nem tették közzé, román és magyar filmbemutatókat is ígérnek. Biztosan köztük lesz Románia hivatalos Oscar-nevezése, a Karlovy Vary-i filmfesztivál nagydíjával elismert „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” című film. Szintén Nagyváradon vetítik Romániában először Benedikt Erlingsson Woman at War című filmjét, amely az Európai Parlament LUX-díjára pályázó döntősök egyike.Vetítik a ’80-as évek leningrádi underground zenei szcénáját bemutató Nyár (Leto) című filmet és Terry Gilliam legendásan hosszú ideig készülő Az ember, aki megölte Don Quijotét (The Man Who Killed Don Quixote) című filmjét.A főtéren az ország egyik legnagyobb szabadtéri vetítővásznát húzzák fel, ahol többek között a România neîmblânzită című dokumentumfilmet lehet majd látni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?