Az erdőtűz túlélőivel találkozott a görög miniszterelnök

A 91 halálos áldozatot követelő erdőtűz helyszínén járt a görög miniszterelnök.

Alekszisz Tsziprasz a tragédia túlélőivel, tűzoltókkal és rendőrökkel találkozott, miután pénteken bejelentette: vállalja a politikai felelősséget a tragédiáért. A kormányfő akkor változtatásokat ígért többek között a szabálytalan házépítések gyakorlatával kapcsolatban – szerinte ugyanis az illegális építkezés, amelyeket a kormányzat évekig eltűrt, most sokak életébe került

Tsziprasz most megköszönte a tűzoltók, rendőrök és önkéntesek munkáját is, és együttérzését fejezte ki a túlélők irányába. "Elmondhatatlan fájdalmat éas túláradó tiszteletet érzek azok iránt, akik egyenlőtlen küzdelmet vívtak a lángokkal” – mondta.

A görög tűzoltóság vasárnap közölte, hogy 25 embert továbbra is keresnek, 28 holttest pedig még azonosításra vár. Hétfőn gyertyás megemlékezést tartanak a parlament előtt, így tisztelegve az áldozatok emléke előtt.

A miniszterelnök útjáról a média csak utólag értesült. Korábban az ellenzék és a közvélemény bírálta Tszipraszt, mert szerintük a kormányfő nem adott megfelelő választ a tragédiára. A kormányzat szándékos gyújtogatást sejt a katasztrófa mögött.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?