Görög tűzvész: legalább 74 ember életét veszítette

Tovább keresik a görögországi futótüzek túlélőit, egyelőre 74 halottat találtak.

Mint arról kedden beszámoltunk, hétfő délután óta futótüzek sújtották Athén környékét, ahol szükségállapotot hirdettek. A legfrissebb információk szerint legalább 74-en estek áldozatul a természeti katasztrófának, de továbbra is keresik a túlélőket a házakban, járművekben és a tengerparton. A hozzátartozók külön honlapon tüntetik fel azokat, akikről nem tudnak semmit egyelőre. Már több mint 700 embert menekítettek ki.

Alekszisz Tsziprasz miniszterelnök háromnapos országos gyászt hirdetett. Az Európai Unió felkínálta támogatását: repülőgépekkel, tűzoltókkal és orvosokkal segítik az országot, Izrael szintén küld segélyt, és Olaszország, Németország, Lengyelország, Franciaország, Spanyolország és Ciprus külön is hozzájárult a támogatásokhoz.

Arról nincs hír, hogy román állampolgárok áldozatul estek volna, magyar menekülőkről azonban beszámolt a Blikk: egy megszólított, 22 éves férfi elmondta, hogy az erdőtűzzel kapcsolatos hírek rettenetesen letörték a görögöket, "hiszen ekkora katasztrófára már rég volt példa az országban".

Címlapi illusztrációnk forrása: Daily Star

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?