Elraboltak egy román állampolgárt Líbiában

A külügyminisztérium szombaton bejelentette: válságstábot állítottak fel egy román állampolgár miatt, akit a nemzetközi sajtó szerint Líbiában raboltak el szombaton.

A külügyminisztérium arról tájékoztatott: a lehető legsürgősebben felmérik a helyzetet, azonban a líbiai viszonyokat tekintve, az ellenőrzési eljárások elhúzódhatnak. A válsághelyzetet Romániai líbiai nagykövetségén keresztül kezelik, amelyet Tunisba helyeztek át, írja a külügyi közleményben.
A külügyminisztérium megemlíti, hogy 2015 óta legmagasabb figyelmeztetés érvényes Líbiára: „Nagy veszély, azonnal hagyják el a térséget vagy az országot!”

Egy fegyveres banda szombaton három líbiai és egy román állampolgárságú mérnököt rabolt el Sharara környékéről, amely a Murzuk kőolajmező része, közölte a Xinhua hírügynökség katonai forrásra hivatkozva. A neve elhallgatását kérő forrás azt nyilatkozta, hogy akkor rabolták el a mérnököket, amikor egy másik területre indultak a szálláshelyükről. Személygépkocsijukat elhagyatva találták meg.

Az Anadolu hírügynökség szerint nem tudni, hová vitték az elrabolt személyeket és eddig egyetlen csoportosulás sem vállalta magára a rablást. A török hírügynökség szerint a hatóságok már keresik az elrabolt személyeket, ugyanakkor megemlítik, hogy pénteken szintén elraboltak két líbiai mérnököt, de még aznap elengedték őket. 

Kapcsolódók

Kimaradt?