Brexit: nagyszerű hírt kaptak EU-s állampolgárok

A Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgároknak "néhány nagyon egyszerű kérdésre" kell csak válaszolniuk ahhoz, hogy a brit EU-tagság megszűnése után is változatlan jogosultságokkal, állandó letelepedési engedéllyel az országban maradhassanak.

Sajid Javid belügyminiszter a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza európai uniós igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának meghallgatásán ismertette a belügyi tárca álláspontját a külföldi EU-állampolgárok majdani státusával kapcsolatban.

Kijelentette: azoktól az uniós állampolgároktól, akik a brexit után is Nagy-Britanniában kívánnak maradni, a brit hatóságok mindössze annyit kérnek majd, hogy hitelesen igazolják személyazonosságukat, nyilatkozzanak arról, hogy a múltban született-e ellenük elmarasztaló bírósági ítélet valamely bűncselekmény miatt, és igazolják, hogy életvitelszerűen Nagy-Britanniában élnek.

Javid szerint a válaszok hatósági ellenőrzése után a folyamodványok ügyében "nagyon gyorsan" megszületnek majd a döntések.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?