Trump-Kim csúcstalálkozó: az előkészítő tárgyalások már megkezdődtek

Az előkészítő jellegű amerikai-észak-koreai tárgyalások már hétfőn megkezdődtek Szingapúrban, és gyorsabban haladnak a vártnál - tájékoztatott közleményében a Fehér Ház.

A nyilatkozat nem pontosította, hogy milyen jellegű előrehaladást sikerült elérni a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kedd hajnali találkozóját előkészítő tisztségviselők között.

A Fehér Ház szerint az amerikai elnök valószínűleg a tervezettnél előbb távozik Szingapúrból: kedden egész nap tárgyal, és nem szerdán, hanem helyi idő szerint már kedden este indul vissza Washingtonba.

Az egynapos csúcstalálkozó programjában szerepel munkaebéd és szélesebb körű tárgyalás is, amelyen a két vezető mellett munkatársaik is részt vesznek. Amerikai részről a tárgyaláson jelen lesz Mike Pompeo külügyminiszter, John Kelly, a Fehér Ház kabinetfőnöke, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó és Sung Kim az Egyesült Államok Fülöp-szigeteken akkreditált nagykövete, aki korábban részt vett a csúcstalálkozót előkészítő egyeztetéseken is. 

Szintén a Fehér Ház bejelentése szerint a csúcstalálkozó végeztével Donald Trump sajtótájékoztatót tart. Hétfőn Donald Trump arról beszélt a jelen lévő újságíróknak, hogy "jó eredményre" számít.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?