Fizetés nélkül távozott egy spanyol vendéglőből a romániai lakodalmas sereg

Kétszáz román állampolgár részvétel tartottak lakodalmat egy spanyolországi vendéglőben. A több mint 8 ezer euró számlát senki nem fizette ki, ezért a rendőrség keresi a vőlegény családját.

A Digi24 beszámolója szerint a Viveiro nevű város egyik vendéglőse maradt hoppon. Az étterem-tulajdonos 1500 euró előleget kapott a vőlegény családjától, és abban egyeztek meg, hogy további 8 266 eurót a lagzi után fizetnek ki neki.

A lakodalmat május 9-én tartották, kétszáz meghívottal, akik mindannyian Spanyolországban élő romániaiak voltak. Távozáskor a vőlegény testvére azzal szabadkozott: nem tud most hirtelen fizetni, mert apja váratlanul megbetegedett. A vendéglős azóta nem látta a romániai férfit.

A spanyol étterem-tulajdonos egy darabig még hívogatta telefonon a vőlegény hozzátartozóit, de mivel senki nem válaszolt, a rendőrséghez fordult. A spanyol hatóságok jelenleg próbálják azonosítani a lakodalom résztvevőit.

Nem ez az első eset, hogy Spanyolországban élő romániaiak fizetés nélkül távoznak egy vendéglőből. Megjárta tavaly Bembibrében is egy étterem-tulajdonos: amikor megérkezett a számla, a román vendégek szervezetten menekültek ki a lokálból, és elhajtottak az autóikkal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?