FRISSÍTVE - Maros megyei kisbusz horrorbalesete: nem hét, hanem kilenc ember halt meg

Teherautó ütközött egy román rendszámú kisbusszal kedden Magyarországon, a 4-es főúton, Ceglédbercel közelében. A kisbusz összes utasa, hét személy életét vesztette – közölték a magyar portálok. FRISSÍTÉS2: A bukaresti külügy megerősítette, hogy hét román állampolgár meghalt a balesetben. FRISSÍTÉS2: Azt is megerősítették, hogy Maros megyei rendszáma van a baleseteső busznak. FRISSÍTÉS3: A szerencsétlenségben nem hét, hanem kilenc személy veszítette életét. FRISSÍTÉS4: Több olvasónk jelezte, hogy az áldozatok Mikefalva községhez tartozó falvakból származnak.

Román hírforrások értesülései szerint a balesetező romániai jármű Maros megyei rendszámú. A kisbusz egy homokot szállító teherautóval ütközött össze frontálisan. A jármű annyira összepréselődött, hogy a kiérkező tűzoltók csak a kisbusz hátulján keresztül tudták megbontani feszítővágókkal a jármű karosszériáját, hogy ki tudják emelni az utasokat. Több magyar hírforrás (lásd itt és itt) egybehangzó értesülései szerint az összes utas és a sofőr is meghalt.

FRISSÍTÉS1: A bukaresti külügy megerősítette, hogy hét román állampolgár meghalt a balesetben. A tárca közlése szerint az áldozatok azonosítása folyamatban van. A budapesti román nagykövetség munkatársai úton vannak a baleset helyszínéhez. A külügyminisztérium emlékeztet, hogy az érintett állampolgárok Románia budapesti nagykövetségének 0036-384-76-89, 0036-384-83-94 és 0043-1-230.95.10, 0036-30-535-69-12 telefonszámain kérhetnek segítséget. 

FRISSÍTÉS2: A bukaresti külügy szóvivője, Paul Ciocoiu a Digi24-nek megerősítette, hogy a balesetező kisbusznak Maros megyei rendszáma van. Közlése szerint a szerencsétlenséget a romániai jármű sofőrje okozta, aki óvatlanul előzött, és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő teherautóval. A kisbuszban tartózkodó hét személy a helyszínen életét vesztette.

FRISSÍTÉS3: Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel. András Tamás elmondta, hogy a kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása - román társhatóságok bevonásával - folyamatban van.

FRISSÍTÉS4: A román külügy is megerősítette, hogy a halottak száma kilenc. Több Maros megyei olvasónk jelezte Facebook-oldalunkon, hogy az áldozatok Mikefalva községhez tartozó falvakból (Szászcsávás, Désfalva) származnak. Ezt megerősítették román hírforrások is. A balesetet okozó sofőr neve is ismert.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?