Nem nyugodnak a Fidesz-ellenes budapesti tüntetők

Csütörtök este is folytatódtak Budapesten a  kormánypártok elleni demonstrációk. A tüntetők elhagyták a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházának udvarát, majd néhány száz demonstráló - rendőri sorfal mellett - a Rippl-Rónai utcán keresztül este fél 9 után az Andrássy útra tért rá. 

A hangosbeszélőt kezelők egyike előzőleg arra biztatta őket, hogy vonuljanak az Alkotmánybíróság épületéhez.A résztvevők az úttesten, a külső sávban haladnak, azt skandálják, hogy "alkotmányt!, demokráciát, jogállamot!"

Csütörtök délelőtt néhány tucat tüntető hatolt be a Fidesz Lendvay utcai székházának udvarára, így tiltakozva az alaptörvény negyedik módosítása ellen. A demonstrálók a bejáratot védő vaskapun másztak be az udvarra, majd leültek ott, és kifeszítettek egy, "Az alkotmány nem játék" feliratú transzparenst. A tüntetők közölték, hogy civilek, szervezőjük nincs, spontán megmozdulásként gyűltek egybe.tunci

A Fidesz napközben több nyilatkozatban is Bajnai Gordon volt kormányfőt nevezte az akció felelősének, ezt az Együtt 2014 mozgalom visszautasította. Elítélte a demonstrációt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Kereszténydemokrata Néppárt is.

Bencsik András, a békemenet egyik kezdeményezője Facebook-oldalán kérte a menet szimpatizánsait, hogy menjenek a székházhoz. Az ellentüntetés résztvevői, akiknek néhány százas tábora estére többtucatnyival bővült, a helyszínen sípolással és hangos nemtetszéssel válaszoltak az erkélyen lévőknek.

Kimaradt?