Iráni atomszerződés: Izrael máris megtámadta Szíriát

A szíriai sajtó állítása szerint két izraeli rakéta csapódott be Damaszkusztól nem messze, de a szíriai légvédelem mindkettőt leszedte. FRISSÍTÉS: Jiszráel Kac hírszerzési és közlekedési miniszter bejelentette, hogy az izraeli légierő hajtotta végre a légicsapást.

Az izraeli légierő megtámadott kedd este egy szíriai katonai támaszpontot, Damaszkusztól közvetlenül délre – jelentette a szíriai sajtó, amely szerint a légvédelem lelőtt két rakétát.

A támaszponton csak anyagi károk keletkeztek – írta a kormány hírügynöksége, amely kiemelte, hogy a támadás röviddel azután történt, hogy az amerikai elnök Washington részéről egyoldalúan felmondta az Iránnal kötött atomalkut.

Izrael nem adott hírt a légicsapásról, viszont korábban elrendelte, hogy nyissák meg az óvóhelyeket a Golán-fennsíkon.

FRISSÍTÉS: Jiszráel Kac hírszerzési és közlekedési miniszter a Jediót Ahronót című újság honlapján, a yneten jelentette be, hogy az izraeli légierő hajtotta végre a légicsapást "Az irániak támadással fenyegettek, és mi ezt meghiúsítottuk"- közölte Kac néhány órával a Damaszkusztól délre történt támadás után. Kac szerint Izrael azt szeretné elérni, hogy az irániak eljussanak arra a stratégiai elhatározásra, hogy kivonulnak Szíriából. 

A The Times of Israel című angol nyelvű honlap arról is beszámolt, hogy a Damaszkusz által azonnal Izraelnek tulajdonított légicsapásban kilenc Iránhoz köthető fegyveres is életét vesztette. Kilenc halottról adott hírt a szíriai harcokat nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet is. Damaszkusz szerint viszont a támaszponton csak anyagi károk keletkeztek.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?