Újabb kiskorú lányt erőszakoltak és égettek meg Indiában

Megerőszakoltak és megégettek egy kiskorú lányt Indiában, az áldozat életveszélyes állapotban van – közölte hétfőn a rendőrség. Két napon belül ez már a második hasonló eset az országban.

A bűncselekmény pénteken történt az ország keleti részén lévő Dzsárkhand szövetségi államban. A kiskorú lányt – akinek a korát nem közölték – megerőszakolták, majd leöntötték benzinnel, és felgyújtották. Testének 70 százaléka megégett – mondta egy rendőrségi szóvivő.

Szombaton közölte a rendőrség ugyanebben az államban, hogy őrizetbe vettek 14 embert azzal a gyanúval, hogy közük lehet egy tizenéves lány elrablásához, akit támadói megerőszakoltak, majd halálra égettek. A lányt egy esküvői ünnepségről hurcolták magukkal támadói egy kis faluból csütörtökön. Miután megerőszakolták, szabadon engedték. A lány panaszt tett, és másnap a falusi tanács vezetői 50 ezer rúpiás büntetést szabtak ki az elkövetőkre. A gyanúsítottak viszont erre bántalmazták a lány több rokonát, illetve őt magát halálra égették, miután egyedül találták őt otthon.

Hatalmas felzúdulást keltett 2012-ben, amikor egy egyetemista lányt többen brutálisan megtámadtak és megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben. Az eset felkavarta az indiai társadalmat, amely hosszú ideig szótlanul tűrte a nők elleni erőszakot. Azóta számos szigorító jogszabályt fogadtak el, például 20 év börtönre emelték a nemi erőszak elkövetőire kiszabható büntetést. Ennek ellenére pár hetente mindig hallani újabb brutális szexuális támadásról Indiában.

A kormány áprilisban határozott arról, hogy halálbüntetést kell kiszabni azokra, akikről bizonyítást nyer, hogy nemi erőszakot követtek el 12 évesnél fiatalabb kisgyereken.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?