Absztrakt terrorveszélyről beszél a német belügyminiszter

Továbbra is feszült a biztonsági helyzet Németországban, bármikor történhet terrortámadás, de a veszély nem konkrét, hanem elméleti - mondta az új szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer csütörtökön Berlinben a szövetségi és tartományi biztonsági szervek közös terrorelhárító központjában (GTAZ) tett látogatása után.

Hangsúlyozta, hogy a biztonsági szervek mindent megtesznek a támadások megakadályozásáért, de mindenkinek tudatosítania kell magában, hogy "nincs abszolút biztonság", az állam nem tud minden veszélyforrást felszámolni.

Horst Seehofer elmondta, hogy a 2004-ben alapított GTAZ "nagyon jó, áldásos munkát végez". A 40 szövetségi és tartományi hatóság tevékenységét összehangoló központ erőfeszítései révén több merényletet sikerült megakadályozni. Ezért is törekszik a belügyminisztérium arra, hogy a lehető legjobb munkafeltételeket, felszerelést és személyzetet biztosítsa valamennyi biztonsági szervnek. 

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke hozzátette: a helyzet változatlanul feszült, azzal kell számolni, hogy történhetnek támadások, de ez jelenleg „absztrakt” veszély.

Kimaradt?