Megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió

Tartós finanszírozási problémák miatt nem lesz többé Magyar Nemzet és elhallgat a Lánchíd Rádió is – írja a hvg.hu egy keddi bejelentés alapján.

Az 1938-ban alapított nyomtatott újság szerdán jelenik meg utoljára, ezzel együtt pedig az online verzió is megszűnik. Ma éjfélkor pedig elhallgat a Lánchíd Rádió.

A hvg.hu Simicska Lajos környezetéből úgy értesült, hogy a HírTV-nél is változások lesznek, elképzelhető, hogy a kifutó műsorok nem újulnak meg.

A hivatalos közlemény szerint 'a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg."

A Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Heti Válasz is gondban van, új tulajdonost kell keresniük, akkor életben maradhatnak, értesült a hvg.hu a hetilap környezetéből.

A Mérce információ szerint Ungár Péter frissen választott LMP-s parlamenti képviselő tárgyalásokat kezd a Magyar Nemzet kiadójának megvásárlásáról. Ez az jelenti, hogy ha sikerül a tranzakció, a lap tovább élhet.

Címlapi illusztrációnk forrása: index.hu

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?