Észak-Korea kész tárgyalni a nukleáris leszerelésről

Észak-Korea jelezte az Egyesült Államok felé, hogy kész tárgyalni a Koreai félsziget nukleáris leszereléséről. Ez lesz a fő téma Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tervezett találkozóján - közölte vasárnap egy neve elhallgatását kérő amerikai tisztségviselő.

A Reuters brit hírügynökségnek az illetékes elmondta, hogy az utóbbi időben amerikai és észak-koreai tisztségviselők titokban kapcsolatba léptek egymással, és ennek során Phenjan közvetlenül adta át az üzenetét, hogy kész a találkozóra.

A Koreai Köztársaság küldöttsége március 5-én találkozott Phenjanban az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsong Unnal. A tárgyalások során megállapodás született arról, hogy a két ország vezetője csúcstalálkozót tart. Észak-koreai részről egyben hangoztatták, hogy készek hasonló találkozót tartani Donald Trump amerikai elnökkel is. A megbeszéléseket követően április 27-re tűzték a két koreai vezető csúcstalálkozójának időpontját, Kim Dzsong Un és Donald Trump pedig a tervek szerint májusban találkozik.

Kapcsolódók

Kimaradt?