Magyarországi választások: hosszú sorok kígyóztak a szavazókörök előtt – percről percre

Romániai idő szerint 20 órakor hivatalosan véget értek a parlamenti választások Magyarországon, de aki ebben az időpontban sorban állt a szavazókör előtt, még leadhatja szavazatát, így az első eredmények közlése későre várható. A választásra jogosultak 68,13 százaléka, 5 365 511 ember járult az urnákhoz magyar idő szerint 18.30 óráig. Információink szerint a regisztrált erdélyi magyarok 80 százaléka szavazott. Cikkünk folyamatosan frissül.

00:54

Semjén Zsolt a határon túliaknak is köszöni

Pár perccel több órával megkésett urnazárás után állt a sajtó elé Semjén Zsolt. A KDNP-s miniszterelnök-helyettes a határon túliaknak köszönetet mondott a magas részvételért.

 

00:13

Eddig kell még várni az eredményekre

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke, Pálffy Ilona román idő szerint 11-kor az ATV kérdésére közölte: várhatóan még egy órát kell várni az első részeredmények közlésére.

00:12

Londonban 8248-an voksoltak

A Londonban szavazó magyar állampolgárok közül az urnák zárásáig 8248-an adták le voksukat - tájékoztatta az MTI-t vasárnap este a londoni magyar nagykövetség.

Londonban 9707 magyar állampolgár regisztráltatta részvételi szándékát az országgyűlési választásokon, vagyis a részvételi arány hozzávetőleg 85 százalékos volt.

00:05

Magyarországi választások: kiszivárogtak részeredmények

Vidéken még a korábbinál is jobban szerepelt a Fidesz a vasárnapi választásokon, fővárosi szavazókörökben sok helyen nyerni tudott az ellenzék – írja kiszivárgott részeredményekre hivatkozva az Index.

23:25

Rendben zajlott a szavazás a romániai külképviseleteken

Rendben, fennakadások nélkül zajott a szavazás az országgyűlési választásokon az MTI által megkérdezett magyar külképviseleteken. A romániai külképviseleteken a részvétel mindenütt meghaladta a 85 százalékot.

A csíkszeredai főkonzulátuson 1630 magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező állampolgár kérte előzőleg a külképviseleti névjegyzékbe vételét: közülük 1412-en adták le szavazatukat - közölte az MTI-vel a külképviseleti választási iroda vezetője. Kolozsváron 585 szavazót vártak a főkonzulátuson kialakított szavazóhelyiségbe, közülük 506-an voksoltak.

A bukaresti magyar nagykövetségen regisztrált 94 magyarországi lakos közül 88 adta le szavazatát. Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete elmondta: a romániai külképviseleteken rendben, fennakadás nélkül folyt a szavazás, amelyet a román média részéről is fokozott érdeklődés kísért. Mindhárom helyszínen vasárnap este 19 óráig folyamatosan fogadták a magyarországi lakcímmel nem rendelkező külhoni magyar állampolgárok levélszavazatait is.

23:09

Még mindig sokan nem szavaztak

Még mindig szavazásra várakozók állnak sorban a hivatalos zárás után Újbudán, a Bocskai István Általános Iskolában. Az országban itt a legmagasabb, 10 764 a szavazásra átjelentkezők száma. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják voksukat.

22:52

Ekkor adja ki az első részeredményeket az NVI

Amint sikerül épületen belülre tolni az utcán várakozó mintegy 2500 szavazni óhajtó polgárt, kiadjuk az első részleges eredményeket - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke: Hozzátette: erre előreláthatóan romániai idő szerint fél 11-kor kerülhet sor.  
 

22:44

Együtt: a magas részvétel kormányváltást ígér

Az Együtt abban bízik, hogy kormányváltás lesz, a párt alelnöke szerint a magas részvételi adatok azt mutatják, hogy azok közül is sokan elmentek szavazni, akik talán eddig a bizonytalanok táborába tartoztak.

Juhász Péter az urnazárást követően tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, meggyőződése, hogy az Együtt bent lesz a parlamentben. A magas részvételi arány mindenképpen jó hír a kormányváltást akaróknak - fogalmazott az ellenzéki politikus. Szerinte a Fidesz "csak a stabil, fix táborát tudta mozgósítani", és olyanok is nagy számban mentek el szavazni, akik kormányváltást akarnak.

"Az Együtt politikája arról szólt, hogy a kormányváltásért politizáltak, tehát minden olyan eredménynek örülnek, ami ehhez közelebb visz" - mondta Juhász Péter.

22:40

A Jobbik rendszerkritikának tartja a részvételi arányokat

A Jobbik alelnöke a rendszer kritikájaként értékelte a részvételi adatokat vasárnap esti budapesti sajtótájékoztatóján. Z. Kárpát Dániel az urnazárást követően történelmi jelentőségűnek nevezte a voksolást és megköszönte szavazóknak, hogy a "fullasztó légkör ellenére" nagy számban kifejezték véleményüket.

Értékelése szerint a magas részvétel azt jelzi, hogy Magyarország nem kér abból a visszataszító hangulatból, ami az elmúlt hónapokban eluralkodott. Megjegyezte: a Jobbik igyekezett programok mentén, építő jellegű kampányt folytatni, s nem felülni a provokációknak.

Az alelnök arról is beszámolt: nemcsak jobbikos, hanem apolitikus és klasszikus baloldali emberekkel is tudtak közös pontokat találni, amelyek mentén kialakítható egy nemzeti minimum. Azt is megfogalmazta: a Jobbik hangulati rendszerváltást szeretne véghez vinni és hozzáértő kormányt alakítani.

22:24

Itt várja a választás eredményét a Fidesz

Gyönyörű környezetben, a Duna parti Bálna Budapest központban rendezte be főhadiszállását a Fidesz-KDNP pártszövetség. Mutatjuk a helyszínt.

22:08

Erős, önálló parlamenti frakcióban bízik a DK

A Demokratikus Koalíció abban bízik, hogy erős, önálló frakciója lesz a következő Országgyűlésben. Gréczy Zsolt szóvivő az urnazárást követően az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, az általuk várt legrosszabb forgatókönyv az, hogy a Demokratikus Koalíciónak önálló frakciója van, de nem történik meg a kormányváltás, a legjobb pedig az, ha az erős DK-s frakció létrejötte mellett a szavazók az Orbán-kabinetet is leváltják.

A politikus megjegyezte, a rendkívül magas részvétel remélhetőleg azt jelzi, hogy az embereknek elegük lett az Orbán-kormányból, és ezért a kormányváltásra szavaztak. Az egész napos választási hangulat azt mutatja, hogy az emberek élni akarnak azzal a jogukkal, hogy beleszólhatnak az ország sorsába - fogalmazott a politikus. Gréczy Zsolt közölte: reméli, hogy az eredmény "visszaigazolja a többség vágyait", és új, "demokrata kormánya" lehet az országnak.

22:06

Az LMP 8-10 százalékos eredményére számít

Nyolc-tíz százalékos LMP-s választási eredményre számít Hadházy Ákos társelnök, és bízik abban, hogy egyéni mandátumot is szereznek. A politikus ezt pártja eredményváró rendezvényén, egy budapesti szállodában az urnazárást követően nyilatkozta vasárnap.

Hadházy Ákos szerint az ellenzéknek kedvez a magas részvételi arány. Úgy értékelt, a Fidesz mozgósítása már nem lehet megfelelő ilyen választási hajlandóság mellett, mert amit egy városban meg tud csinálni a kormánypárt, arra az egész országban már nem képes.

Azt az eredményt tudja elfogadni, amelynél a jelenlegi kormánytöbbség kisebbségbe szorul, más eredményt kudarcnak értékel - jelentette ki. Úgy ítélte meg, ennek esélye már 50 százalék felett van.

22:04

MSZP-Párbeszéd: a kormányváltó szándékot jelez a rekordközeli részvétel

Az MSZP-Párbeszéd szerint a rekordközeli választási részvétel a kormányváltó szándékot jelzi. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője vasárnap este a fél hetes, 68,13 százalékos részvételi adatok ismeretében az MTI-nek az MSZP-Párbeszéd újbudai eredményvárójának helyszínén azt mondta, úgy tűnik, kiemelkedően magas, várhatóan rekordközeli lesz a részvétell. A szóvivő úgy értékelt: az országban megmozdult valami, az emberek elhitték, hogy leváltható az Orbán-kormány és le is akarják váltani.

21:54

Az NVI megerősítette: kivárnak az eredmények közlésével

Amíg valamennyi szavazókör be nem zárt, nem indul el a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán az előzetes eredmények közlése. Jelenleg Londonban és Újbudán a leghosszabb a várakozók sora - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap Budapesten. Várhatóan este tíz órára itt is befejeződik a szavazás. 

A szavazókörök hivatalosan 19 órakor bezártak, azonban ahol a választópolgárok még sorban állnak, leszavazhatnak. Ameddig valamennyi szavazókör be nem zár, nem indulhat el az NVI eredményközlő rendszere - mondta Pálffy Ilona.  Ez azt jelenti, hogy azok a szavazókörök, amelyek 19 órakor be tudtak zárni, elkezdik a szavazatok számlálását, és az eredményt rögzítik is a Nemzeti Választási Rendszerben, az azonban nem jelenik meg a nyilvános www.valasztas.hu oldalon. 

21:49

Elemzők: nehéz megmondani, kinek kedvez a magas részvétel

Az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában megszólaltatott két elemző nem vállalkozott becslésre arról, mely pártok lesznek a nyertesei a magas választási részvételnek.

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője arról beszélt: általános tapasztalat szerint érdemben nem módosít a pártok támogatottságának arányán az ilyen növekedés, mivel az leképezi a korábbi pártpreferencia-arányt. Szerinte a Demokratikus Koalíció és az LMP aggódhat a magas részvétel miatt, "a tízszázalékos küszöböt pedig az MSZP-nek kell megugrania", de a jelek szerint sikerrel veszik ezt az akadályt.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője azoknak a pártoknak kell aggódniuk a magas részvételi arány miatt, amelyeknek jól körülhatárolható a szavazóbázisuk, tartalékuk azonban nincsen. Utalt arra, hogy az általa várt, 70 százalék körüli végleges részvételi adatnál 56-57 ezer voksra van szükség egy százalék megszerzéséhez, ez pedig nehezíti az ötszázalékos küszöb elérését a kisebb pártoknak.

21:47

Hosszú lesz ez az este

Nagyon úgy tűnik, hogy romániai idő szerint éjfél előtt nem közlik a magyarországi választások első hivatalos eredményeit.

Romániai idő szerint 20 órakor hivatalosan véget értek a parlamenti választások Magyarországon, de aki 19 órakor sorban állt a szavazókör előtt, még leadhatja szavazatát. Addig nem kezdik el a szavazókörökből érkező eredményadatok közlését, amíg valamennyi szavazókör be nem zár, az utolsó választópolgár is le nem adta a voksát. Van szavazókör, ahol magyar idő szerint 11 körül zárják az urnákat.

21:18

A Fidesz örül a magas részvételnek

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője két perccel az urnazárás után állt a kormánypárt eredményváróján összesereglett sajtó elé.

A politikus örömét fejezte ki a magas részvételi arány kapcsán, mint fogalmazott, így nagyon erős lesz a következő parlament legitimációja. Hozzátette: voltak ugyan jelzések arra vonatkozóan, hogy voltak rendellenességek, de összességében nem tudnak olyan súlyos csaláskísérletekről, amelyek a választások kimenetelét befolyásolták volna.

 

21:06

Hivatalosan befejeződött a szavazás

Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 3154 településén és a 23 budapesti kerületben kialakított 10 285 szavazókörben a vasárnap tartott országgyűlési választáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják voksukat.

A szavazókörök bezárása után a szavazatszámláló bizottságok hozzákezdhetnek a voksok szétválogatásához és összeszámlálásához. A szavazatszámláló bizottságoknak először több adminisztratív feladatot el kell végezniük, mielőtt az urnákat felbonthatnák: összecsomagolják az elrontott és fel nem használt szavazólapokat, és jegyzőkönyvben rögzítik a szavazáson megjelentek számát.

Csak ezek után bonthatják fel az urnákat, de addig nem kezdik el a szavazókörökből érkező eredményadatok közlését, amíg valamennyi szavazókör be nem zár, az utolsó választópolgár is le nem adta a voksát. (MTI)

21:06

Fél 7-kor 68,13 százalék ment el szavazni

 A választásra jogosultak 68,13 százaléka, 5 365 511 ember járult az urnákhoz magyar idő szerint 18.30 óráig.

A részvételi arány 18.30 órakor Vas megyében volt a legmagasabb, 71,94 százalék, ami 147 237 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt, 63,55 százalék, ebben a megyében 332 743-an voksoltak. A fővárosban a szavazók 72,75 százaléka, 990 587 választópolgár adta le szavazatát 18.30 óráig. A korábbi parlamenti választásokon az utolsó részvételi adatot 17.30-kor tették közzé, 18.30-kor nem volt adatközlés.

20:43

Becslés: az erdélyi magyarok 80 százaléka adta le a szavazatát

Értesüléseink szerint nyolcvan százalék körüli lehet azoknak a regisztrált erdélyi magyaroknak a becsült aránya, akik szavaztak magyarországi választásokon.

20:23

Ezért nyilvánítottak érvénytelennek több tucat levélszavazatot

Nagy vita alakult ki vasárnap délután a Nemzeti Választási Iroda elnökségében arról, hogy elfogadják-e azokat a levélszavazatokat, amelyeket sérült válaszborítékban juttattak vissza. A kormánypárti oldal amellett érvelt, hogy egyéni elbírálásnak vessék alá az egyes borítékokat és az csak "picit sérült",  "alig sérült" küldeményeket fogadják el, de végül az NVI-tagok többsége arra az álláspontra helyezkedett, hogy a törvény egyértelmű, ha bármilyen sérülés látható a válaszküldeményen, akkor fennáll a lehetőség, hogy felnyithatták, akár csalhattak.

Ezért úgy döntöttek, hogy ezeket a levélszavazatokat nem lehet érvényesként elfogadni.

19:46

Kígyózó sorok a szavazókörök előtt

Száz métereken kígyózó sorok alakultak ki délután több budapesti szavazókör előtt is. Az Erzsébetvárosi Kétnyelvű Általános Szak- és Középiskolában - ahol délelőtt már dokumentáltuk a szavazást - délután 5 órakor nagy tömeg várt arra, hogy szavazhasson. 

Ennek a feltorlódásnak az oka, hogy a nem állandó budapesti lakhellyel rendelkezők csak egy pár - előzetesen megállapított - szavazókörben adhatják le le voksukat. Az átjelentkezési határidő szombati lejártáig több mint 200 ezren kérelmezték nyilvántartásba vételüket.

19:42

Délután 5 óráig közel 5 millióan szavaztak

A választásra jogosultak 63,21 százaléka, 4 977 880 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 17 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

A korábbi parlamenti választásokon az utolsó részvételi adatot 17 óra helyett 17.30-kor tették közzé. Az 1998-as parlamenti választás első fordulójában 49,52 százalék, a 2002-es választáson 65,56 százalék szavazott 17 óráig. A 2006-os parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 61,72 százaléka, nyolc évvel ezelőtt 59,28 százalék, négy évvel ezelőtt pedig 56,77 százalék voksolt 17.30 óráig.

18:39

Részvétel 16 órakor: sereghajtók a magyar többségű megyék

A központi választási bizottság (BEC) becslése szerint szombaton délután négy óráig országszerte kevesebb mint 700 ezer választópolgár, a választói névjegyzékben szereplők 3,78 százaléka adta le voksát. A magyar többségű megyék továbbra is sereghajtók: Hargita megyében 1,5 százalékos, Kovászna megyéből pedig 1,62 százalékos volt részvétel a referendum első kilenc órájának elteltével. A legmagasabb részvételi adatot - 5,53 százalékot - a Partiumban, Bihar megyében jegyezték fel. Az átlagosnál nagyobb arányban járultak urnákhoz a Dâmbovița megyei (5,35 százalék) és a bánsági Krassó-Szörény megyei (4,82 százalék) választópolgárok.

18:35

Harminchat külképviseleten már befejeződött a szavazás

Harminchat külképviseleten már befejeződött a szavazás, a választópolgárok 88 százaléka szavazott. A voksolás az időeltolódás miatt szombaton kezdődött az amerikai kontinensen, és közép-európai idő szerint vasárnap délutánra már be is zártak a szavazókörök az amerikai kontinensen, valamint Ausztráliában és Ázsia keleti részében. A harminchat külképviseleten összesen 4972 választópolgár szerepelt a névjegyzékben, és 4376-an meg is jelentek, hogy szavazzanak. (MTI)

 

17:55

Erdélyi politikusok is segítik a Fideszt

Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd közvetítette élőben a Facebook-oldalán, ahogy Orbán Viktor meglátogatta vasárnap a csepeli választókörzetet, hogy ott Németh Szilárd mellett köszöntse a Fidesz aktivistáit.

A videó legérdekesebb pillanata 3.40 perc után indul, amikor Németh bemutatja a határon túlról érkezettek: eszerint több erdélyi településről is jöttek a határon túlról csapatok. Nagyszalontáról, Kápolnásfaluból és Székelyudvarhelyről és Farkaspatakról is mutatott be érkező kontingenseket, majd hozzátette, hogy „itt azok dolgoznak egyébként, akik úgymond ebből a rendszerből élnek is”: polgármesterek, képviselők, megyei képviselők. (444.hu)

17:34

Délután 3-ig már az ország több mint fele szavazott

A választásra jogosultak 53,64 százaléka, 4 224 112 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 15 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Az 1998-as parlamenti választás első fordulójában 39,28 százalék, a 2002-es választáson 51,78 százalék szavazott 15 óráig. A 2006-os parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 48,89 százaléka, nyolc évvel ezelőtt 46,78 százalék, négy évvel ezelőtt pedig 45,02 százalék voksolt 15 óráig. (MTI)

17:19

Több mint 3 ezer kilométert utazott egy kanadai magyar, hogy szavazhasson

"Tegnap a torontói szavazáson találkoztunk egy repülőbőröndöt húzó hölggyel, aki Vancouverből, a nyugati partról repült át Torontóba szavazni, ami elvben 3364 km. Szavazás után indult is vissza a reptérre. A torontói szavazás egyébként nagyon simán és szervezetten zajlott, felirat jelezte a főbejáraton az irányt, elő-programozott lift vitt a Főkonzulátus emeletére, ahol szép tavaszias dekoráció fogadta a szavazókat. Minden sokkal simábban zajlott, mint amire számítottunk, ámbár mi csak 150 km-t vezettünk a konzulátusig" - írta az Indexnek egy Gábor nevű olvasó.

15:36

Részvételi arány: 1 óráig 42,32 százalék adta le a szavazatát

A választásra jogosultak 42,32 százaléka, 3 333 298 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 13 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. A fővárosban a szavazók 45,52 százaléka, 619 821 választópolgár adta le szavazatát 13 óráig.

Az 1998-as parlamenti választás első fordulójában 32,58 százalék, a 2002-es választáson 40,19 százalék szavazott 13 óráig. A 2006-os parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 38,22 százaléka, nyolc évvel ezelőtt 35,88 százalék, négy évvel ezelőtt pedig 34,33 százalék voksolt 13 óráig.

15:32

Látványos videót tettek közzé a londoni szavazókról

Hosszú sor kígyózik Londonban, a kivándorló magyarok közül sokan fognak szavazni.

14:39

Így szavaztak Csíkszeredában

Az MTI fotósa kapta lencsevégre azt a gyimesi csángó népviseletbe öltözött férfit, aki vasárnap leadta szavazatát a csíkszeredai magyar főkonzulátuson az országgyűlési képviselő-választáson.

14:38

Gyurcsány: az eddigi adatok az ellenzék sikerét ígérik

Bízik az ellenzék sikerében a vasárnap délelőtti választási részvételi adatok alapján a Demokratikus Koalíció elnöke. Szavazata leadása után Gyurcsány Ferenc azt mondta újságíróknak, reméli, hogy hétfőtől egy új kormány megalakításának előkészítésével kell foglalkozniuk.

A Fidesz várhatóan kevesebb szavazatot fog kapni, mint amit mérnek nekik - mondta a budapesti szavazókörből távozóban az ellenzéki politikus. Gyurcsány Ferenc azt feltételezi, hogy a kormánypárt támogatottsága negyven százalék alatt lesz, ezért a Fidesz "politikai értelemben" kisebbségbe fog szorulni. (MTI)

13:35

A választók közel egyharmada adta le már a voksát

A választásra jogosultak 29,93 százaléka, 2 356 947 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson magyar idő szerint délelőtt 11 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. A fővárosban a szavazók 29,14 százaléka, 396 755 választópolgár adta le szavazatát 11 óráig.

Az 1998-as parlamenti választás első fordulójában 23,66 százalék, a 2002-es választáson 26,37 százalék szavazott 11 óráig. A 2006-os parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 27,23 százaléka, nyolc évvel ezelőtt 24,78 százalék, négy évvel ezelőtt pedig 23,23 százalék voksolt 11 óráig. (MTI)

13:28

Vona: a tét, hogy kivándorlóország leszünk-e vagy sem

A voksolás tétje, hogy "kivándorlóország leszünk-e vagy sem" - mondta a Vona Gábor, a Jobbik elnöke újságíróknak vasárnap reggel, miután leadta szavazatát Gyöngyösön, a Pátzay János Katolikus Zeneiskolában. A szavazókörbe feleségével érkező Vona a voksolás után kijelentette, a kormányváltásra szavazott és arra, hogy egy "jobbik Magyarország jöjjön a mai nap után". Az első részvételi adatokat magasnak nevezve az ellenzéki politikus úgy vélte, a magas részvétel növeli a kormányváltás esélyét. (MTI)

13:27

Karácsony: az Orbán-rendszer súlyos kritikája a magas választási részvétel

Üdvözölte, ugyanakkor az Orbán-rendszer és Áder János köztársasági elnök súlyos kritikájának nevezte a magas választási részvételt vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Mint mondta, Áder Jánosnak arra kellett volna buzdítania az állampolgárokat, hogy éljenek legfontosabb szabadságjogukkal, és menjenek el szavazni. (MTI)

12:27

Megrohamozták a szavazók az erzsébetvárosi kéttannyelvű iskolát

Kiküldött munkatársunk több budapesti szavazókörzetben is tapasztalta azt a magas részvételi arányt, amelyről a Nemzeti Választási Iroda (NVI) beszámolt. Az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános, Szak és Középiskolában urnanyitástól tömött sorokban várnak a szavazni kívánók. NAGYKÉP.

11:54

Rekordrészvétel reggel 9-kor is

A választásra jogosultak 13,17 százaléka, 1 036 849 ember járult az urnákhoz magyarországi idő szerint reggel 9 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

A fővárosban a szavazók 11,1 százaléka, 151 197 választópolgár adta le szavazatát 9 óráig. (MTI)

11:15

Orbán Viktor és Lévai Anikó leadták a szavazataikat

A választásnak komoly tétje van, Brüsszel még az idén, 2018-ban tízezer migránst telepítene Magyarországra. Hozzunk ma egy nagy, közös döntést arról, hogy nem engedjük be a bevándorlókat Magyarországra és megvédjük az országot. A kényelmet ma tegyük félre. A sorosisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is. Ma jó döntést kell hoznunk, mert ha elhibázzuk, nem lehet jóvátenni. Mindenki menjen el, és adja mindkét szavazatát a Fideszre - olvasható az Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével készült interjúban, amelyet az Origo hírportál tett közzé vasárnap reggel.

10:14

Rekordrészvétel reggel 7-kor

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 7 óráig a szavazásra jogosultak 2,24 százaléka adta le szavazatát. A magyarországi lapok emlékeztetnek, hogy eddig sosem ment 1,7 százalék fölé reggel hétig a választáson megjelentek aránya. (MTI/Index)

09:42

Mindenhol rendben megkezdődött a voksolás

Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az országgyűlési képviselő-választáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés - közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap reggel 7 óra előtt az MTI-vel.

Pálffy Ilona azt mondta: 106 egyéni választókerület mind a 10 285 szavazóköre rendben megkezdte a munkáját, biztosítottak a szavazás feltételei, az első választópolgárok mindenhol leadhatták a szavazatukat. (MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?