FRISSÍTVE - Münsteri gázolás: nincsenek iszlamista támadásra utaló jelek

FRISSÍTVE: Belehajtott a tömegbe egy kisteherautó szombaton a németországi Münster belvárosában, a helyi rendőrség szerint többen meghaltak és többen megsebesültek. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város központját lezárták, a helyszínen mentők, rendőrök és tűzoltók dolgoznak - közölte a rendőrség. A támadó valószínűleg egy pszichés gondokkal küszködő német férfi volt, aki a helyszínen lelőtte magát.

A kisteherautó teraszon ülő emberek közé hajtott Münster történelmi belvárosában, vezetője a gázolás után végzett magával - mondta egy rendőrségi szóvivő a Rheinische Post című tartományi lapnak.

Több német országos hírportál arról ír, hogy a rendőrség feltételezése szerint terrortámadás történt. A beszámolók szerint hárman halhattak meg, a sebesültek száma harminc és ötven között lehet, köztük hatan életveszélyes állapotban vannak. A münsteri rendőrség a Twitteren a találgatások mellőzését kérte. Az eset a helyiek és a turisták körében is népszerű Kiepenkerl nevű vendéglő előtti téren történt.

FRISSÍTÉS: Nincsenek iszlamista terrortámadásra utaló jelek a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Münsterben szombaton történt tömeges gázolás ügyében, a nyomozás első, előzetes megállapításai alapján az elkövető német - mondta Herbert Reul tartományi belügyminiszter szombat este az ntv német hírtelevízió beszámolója szerint.

A belügyminiszter azt is elmondta, hogy a korábbi adatokkal szemben nem négy halottja van az esetnek, hanem három, köztük a német gázoló, aki tette után végzett magával. Húszan megsérültek, közülük hatan életveszélyes állapotban vannak.

Előzőleg a Süddeutsche Zeitung (SZ) című országos német lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja azt jelentette, hogy egy pszichés gondokkal küszködő, 1969-ben született német férfi, Jens R. vezette a kisteherautót, amely a münsteri belvárosában délután röviddel fél négy előtt teraszon ülő emberek közé hajtott. Jens R. 2014-ben és 2016-ban is pszichés gondokkal tűnt fel - tették hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?