Kegyetlen módon tért vissza a tél Magyarországra

Szombaton este intenzív havazás kezdődött Magyarországon. Több ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás, egyes helyeken 20 centis hótorlaszok alakultak ki, autók borultak az árokba, több baleset történt. A vonatok is késnek.

A rossz időjárás miatt több mint hatezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás az éjszaka folyamán Hajdú-Bihar megyében. A Hajdú-Bihar megyei Báránd, Sárrétudvari, Biharnagybajom és Földes településeken összesen 6164 fogyasztási nem volt áram.  Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Túrkevén tízezer fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás - közölték.

Az M3-as autópályán Nyíregyháza és Miskolc között jelentősen lelassult a forgalom, miután lezárták az M3-as Nyíregyháza felé tartó oldalát Karácsond közelében, ahol három autó ütközött. A katasztrófavédelem honlapján este 9 után sorra érkeztek a jelentések balesetekről, árokba borult autókról Észak-Magyarországon. Az M5-ös autópályán egy autószállító tréler borult árokba, a 46-os úton egy kisbusz, a 39-es főúton egy kisteherautó.

A MÁV tájékoztatása szerint Kelet-Magyarország vasútvonalain 30-90 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok. Magyarország nagy részén további havazásra, viharos szélre, hófúvásra figyelmeztetnek. Több megyére vasárnapra is kiadta a legmagasabb fokú figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat.

Kapcsolódók

Kimaradt?