Pornószínésznő pereli Donald Trump amerikai elnököt

Stephanie Clifford, művésznevén Stormy Daniels pornószínésznő kedden keresetet nyújtott be Donald Trump amerikai elnök ellen.

A felnőttfilmekben szereplő színésznő azt kéri a bíróságtól, hogy nyilvánítsa semmissé azt a titoktartási egyezséget, amelyet évekkel ezelőtt, 130 ezer dollár ellenében írt alá a mostani amerikai elnökkel. Az ügy előzménye, hogy Stormy Danielsnek állítólag szexuális jellegű afférja volt Trumppal, amivel most szeretne a nyilvánosság elé állni.

A felnőtt filmekből ismert hölgy kaliforniai ügyvédje tette közzé Twitteren azt az iratot, melyet kedden Trump személyes jogi képviselője, Michael Cohen is ellenjegyzett:

Stormy, azaz polgári nevén Stephanie Clifford azt állítja a dokumentumban, hogy évekkel ezelőtt, mielőtt még Trump elnökké lépett volna elő, viszonyt ápolt vele. Több nő állította az elnökválasztás idején, hogy hasonló kalandja volt a milliárdossal, ám Clifford akkor csendben maradt, méghozzá egy 130 ezer dolláros megállapodás ellenében.

Cohen intézte akkor is az ügyletet, viszont a jelenlegi elnök nem írta alá, sőt: írott formában nem is létezett az egyezség. A keresetben az is áll, hogy Cohen továbbra is csendre intette a színésznőt

Kimaradt?