Megszólalt a gyilkosságért letartóztatott háromszéki kamionos felesége

Súlyos mentális betegségben szenved, és az utóbbi időben nem szedte a gyógyszereit a gyilkosság gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett háromszéki kamionsofőr. Az információt F. Zs. Lóránd felesége osztotta meg portálunkkal.

Mint ismert, a 31 éves férfit jelenleg elmegyógyintézeti megfigyelés alatt tartják Budapesten. Azzal gyanúsítják, hogy megölte egy szigetszentmiklósi wellnesközpont takarítónőjét. A bíróság a vallomása és a gyilkosság körülményei miatt tartotta szükségesnek az elmegyógyintézeti megfigyelését. Az eddigi információk szerint ugyanis a férfi egy semmiségnek tűnő vita hevében okozott halálos sérülést az áldozatnak.

F. Zs. Lóránd Sepsiszentgyörgyön élő felesége azért kereste meg portálunkat, hogy pontosítsa a magyarországi sajtóban megjelent információkat. Elsősorban azt, hogy a férjét az áldozat az anyósára emlékeztette, ezért ölte meg – mint ahogy egyes lapok írták. „Lórándnak soha semmi problémája nem volt a családjával, az anyósát is szerette” – mondta el a Maszolnak. A nő cáfolta azt is, hogy a férfi tettének köze van a válásukhoz.

„Valóban válófélben vagyunk, mert másak az elképzeléseink a jövőnkről. De erről közösen döntöttünk korábban, nem most. Mindig higgadtan, harag nélkül meg tudtunk mindent beszélni, a válást is. Mindenki támogatta, a szüleim is szerették. Soha nem volt agresszív senkivel. Még ordibálni sem hallottam az utóbbi három évben” – részletezte portálunknak.

A nő szerint férje tettének egyetlen magyarázata lehet: súlyos mentális betegségben szenved, és tavaly december óta – orvosa tanácsa ellenére – már nem szedte a gyógyszereit, arra hivatkozva, hogy jobban van. A betegség tünetei hamarosan jelentkeztek is rajta. Álmatlanságban szenvedett, olyan is volt, hogy éjszaka felugrott, és elment hazulról. Olykor hallucinált is. „Amióta őrizetbe vették, nem tudtam beszélni vele, de gyógyszereit elküldtem Budapestre” – mondta el a felesége.

Mint megtudtuk, a házaspár a nő szüleitől örökölt lakásban élt Sepsiszentgyörgyön. Van egy kétéves kislányuk. A Marosvásárhelyen született és Nagybaconban nevelkedett férfit a családja január 19-én látta utoljára, akkor dolgozni ment, kamionosként több utat kellett megtennie. Február 18-án kapott egy hét szabadságot, de akkor nem a Sepsiszentgyörgyön élő családját, hanem a szüleit kereste fel. Igaz, akkorra már be volt adva a válókereset is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?