Elmegyógyintézetbe vitték a gyilkossággal gyanúsított háromszéki kamionost

Elrendelte vasárnap a bíróság annak a háromszéki kamionsofőrnek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint péntek hajnalban megölte egy szigetszentmiklósi wellnesközpont takarítónőjét.

A gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény körülményei, illetve a gyanúsított vallomása alapján szükséges az elmegyógyintézeti megfigyelése.

A police.hu által idézett rendőrségi közlemény erre nem tér ki, de az intézkedés hátterében az állhat, hogy a 31 éves F. Zs. Lóránd tette az eddig kiszivárgott információk szerint szinte megmagyarázhatatlan. A wellness-központ és szálloda 60 éves takarítónőjének állítólag egy semmiségnek tűnő vita miatt kellett meghalnia.

A magyarországi lapok beszámolói szerint az asszony éppen takarított, de F. Zs. Lóránd összejárkálta a frissen felmosott padlót a konditerem és a mosókonyha találkozásánál. A takarítőnő szólt neki, hogy ha lehet, kerülje el a felmosott részt, amire a férfi dühbe gurult, és egy partvisnyéllel (más források szerint egy széklábbal) olyan erősen fejbe verte az asszonyt, hogy belehalt sérüléseibe.

A nagybaconi F. Zs. Lóránd környezete sem érti, mi késztethette a férfit ilyen szörnyű cselekedetre. A gyilkosságról szóló írásunkhoz hozzászóltak sepsiszentgyörgyi, baróti barátai és ismerősei, akik egyöntetűen úgy vélekedtek, hogy a férfi nem képes ilyesmire. „Szörnyű ezt hallani, hisz Lóriról ezt elképzelni sem lehetett volna”  – írta egyikük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?