Dragnea a Timmermansszal való találkozóról: Én adjak magyarázatot?

Liviu Dragnea úgy véli, nem kell magyarázattal szolgálnia az Európai Bizottság első alelnökének a korrupcióellenes főügyész visszahívására irányuló kezdeményezéssel kapcsolatban. 

Frans Timmermans csütörtöki bukaresti látogatása alkalmából Liviu Dragnea képviselőházi elnökkel is találkozik. Utóbbitól azt kérdezték szerdán az újságírók, magyarázattal fog-e szolgálni az EB első alelnökének a Kövesi visszahívására vonatkozó javaslattal kapcsolatban. 

"Én adjak magyarázatot? Nem kellene engem letartóztatni minden egyes kezdeményezés miatt? Miért kellene nekem magyarázatokat adnom erről? - válaszolt Dragnea, hozzátéve, az európai hivatalosságoknak "nem a parlamenttől kell magyarázatot várniuk" ilyen témákban. 

Az Európai Bizottság romániai küldöttsége közölte, csütörtöki bukaresti látogatása alkalmából Frans Timmermans megbeszélést folytat majd Klaus Iohannis államfővel, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi és Liviu Dragnea képviselőházi elnökkel, valamint Viorica Dăncilă miniszterelnökkel. Az EB első alelnöke találkozni fog a hazai igazságügyi rendszer képviselőivel, illetve az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság tagjaival is, majd a délután folyamán sajtótájékoztatót tart. 

Timmermans kedden úgy nyilatkozott, magyarázatokat vár a bukaresti hatóságoktól a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész visszahívására vonatkozó javaslattal kapcsolatban. "Találkozni fogok a korrupcióellenes főügyésszel, valamint az igazságügyi miniszterrel is, és meghallgatom az érveiket" - nyilatkozta Timmermans a caleaeuropeana.ro internetes oldalnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?