Felmérés: a Hollywoodban dolgozó nők 94 százalékát zaklatták

Az USA Today hírlap 843 Hollywoodban dolgozó nőt kérdezett a munkahelyi szexuális zaklatásokról, a válaszok azt mutatják, hogy 94 százalékuk tapasztalt már szexuális zaklatást vagy támadást.

A The Creative Coalition és a Women in Film and Television szervezetek közreműküdésével készült felmérés eredményéről itt számol be az USA Today.A leggyakrabban „keresetlen szexuális tartalmú megjegyzésekről, viccekről vagy gesztusokról” számoltak be a megkérdezettek, ilyet 87 százalékuk tapasztalt. A válaszadók több mint fele, 64 százaléka mondta, hogy kapott már ajánlatot szexre munkahelyi környezetben, 69 százalékuk számolt be szexuális jellegű érintésről és 21 százalék mondta, hogy szexuális aktusra kényszerítették.

Csak minden negyedik nő jelentette a nem megfelelő viselkedést, és ennél is kevesebben tapasztalták azt, hogy ez a munkahelyi helyzetük javulásához vezetett volna.

„Olyan gyakori, hogy már ez a normális” – mondta egy név nélkül nyilatkozó női operatőr az USA Today-nek, aki szerint az utóbbi húsz évben kénytelen volt eltűrni a nőgyűlölő vagy szexuális jellegű megjegyzéseket, sőt a fogdosást, a testére tett megjegyzéseket, mert, mint mondta, ez az ára annak, hogy tipikusan férfi szakmában dolgozik.

Egy hatvanas éveiben járó női producer pedig azt mesélte, hogy a főnöke egyszer meghívta vacsorára, hogy elnézést kérjen korábbi sértő viselkedése miatt. Vacsora után együtt indultak vissza a stúdióba, de helyette a férfi lakásán kötöttek ki, ahol az illető orális szexet kért, és mikor a nő megtagadta, azt kérdezte: „Mit gondolsz, miért vittelek el vacsorázni?”.

Kapcsolódók

Kimaradt?