„Ostoba ember” – nekiment Szijjártó Péter a luxemburgi külügyminiszternek

Aki a Stop Soros törvénycsomagot kritizálja, az a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg, ugyanis világos, hogy Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás, a magyarok biztonságának érdekével ellentétes a határvédelem lebontása - mondta Szijjártó Péter kedden Budapesten.

A magyar külügyminiszter a luxemburgi kollégája nyilatkozataira reagált a sajtótájékoztatóján. Jean Asselborn a liberális Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop Soros-törvénycsomag kapcsán azt mondta: "az EU-nak fel kell állnia és fel kell háborodnia", és aktiválni kell a 7. cikkelyt. A Magyar Nemzet keddi számában megjelent telefoninterjúban pedig azt állította: sem Magyarországot, sem magyar kollégáit nem gyűlöli, csak azt látja, hogy az ország "nagyon rossz felé halad".

A telefoninterjú előzménye, hogy Szijjártó Péter már hétfőn is bírálta a luxemburgi külügyminisztert a nyilatkozatai miatt. Közleménye szerint Jean Asselborn "gyűlöli Magyarországot", ő egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik. Közölte, hogy Asselborn a mostani nyilatkozatával minden határon túlment.  "(…) egy ostoba ember, a magyarok azonban nem azok, a magyaroknak nincs szükségük a luxemburgi külügyminiszter agymenéseire ahhoz, hogy tudják mi a jó nekik" - tudatta.

Keddi sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter  kifejtette: két olyan kormány vitájáról van szó, amelyek között természetes a vita a bevándorlás kérdésében, hiszen Luxemburgnak bevándorláspárti, Magyarországnak pedig a bevándorlást ellenző kormánya van. A vita közöttük eddig is fennállt, és hosszú ideig fenn is fog állni, tehát "lehet még számítani arra, hogy lesz néhány csörte" közöttünk - fogalmazott.

Kijelentette: az európai értékeket Magyarország védi. Ugyanis az európai értékek védelme jelenti az európai szerződések - így a schengeni és a dublini szerződés - tiszteletben tartását. Az európai értékek védelme jelenti az európai biztonság fenntartását, és ezt az szolgálja, ha megvédjük a határainkat és nem engedjük be az illegális bevándorlókat - mutatott rá. Hozzátette: emellett az európai értékek védelme az európai civilizáció védelmét is jelenti, "meg kell védenünk Európa keresztény hagyományait, keresztény örökségét".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?