Trump tartozik az összeggel, amit ügyvédje helyette adott egy pornósnak

Saját pénzéből fizetett 130 ezer dollárt egy pornószínésznőnek, akivel Donald Trump állítólag szexuális kapcsolatot létesített – írta közleményében az elnök ügyvédje. Még várja, hogy az elnök visszafizesse az összeget.

Michael Cohen a The New York Timesnak küldött nyilatkozatban azt írta, hogy a kifizetett összeget Trump nem térítette meg neki sem a holdingja vagyonából, sem az elnökválasztási kampánya terhére. "A Stephanie Cliffordnak történt kifizetés törvényes tranzakció volt, és nem hozzájárulás a kampányköltségekhez" – írta Cohen.

A The Wall Street Journal januárban írta meg, hogy Cohen 2016 októberében adta át a pénzt Cliffordnak. A pornóiparban Stormy Danielsként ismert nőnek azért fizettek, hogy a választási kampányban ne beszéljen a kapcsolatról.

Cohen a szövetségi választási bizottságnak is küldött egy nyilatkozatot, mert az ügyben panaszt tett a testületnél a Common Cause nevű civil lobbiszervezet. A Common Cause arra kérte a választási bizottságot, hogy vizsgálja ki a 130 ezer dollár eredetét, és állapítsa meg, hogy a tranzakció nem minősül-e közvetett módon fizetett és túlságosan nagy összegű kampányfinanszírozásnak. Cohen szerint a panaszban szereplő állításokat nem támasztották alá tényekkel, és jogilag értékelhetetlenek.

Az In Touch magazinnak 2011-ben Clifforddal azt mondta, hogy szexuális kapcsolata volt Trumppal, amikor a nevadai Tahoe-tónál, egy golfversenyen találkozott vele. Ez egy évvel azután történt, hogy Trump elvette feleségét, Melaniát, és négy hónappal azelőtt, hogy fiuk, Barron megszületett.

A Fehér Ház tagadta, hogy Trumpnak és Cliffordnak bármikor szexuális kapcsolata lett volna. Azóta, hogy Trump belépett a politikába, több nő vádolta meg szexuális zaklatással. Trump tagadja a vádakat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?