FRISSÍTVE: ismeretlen álarcosok elfogták Miheil Szaakasvilit, majd Lengyelországba szállították

Ismeretlen álarcosok elfogták és Lengyelországba vitték hétfőn Miheil Szaakasvilit, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzót, egykori georgiai elnököt.

A hír a politikus Facebook-oldalán jelent meg, és ukrán hírügynökségek is beszámoltak róla, videofelvételt is közzétettek a történtekről.

Szaakasvilit az általa alapított, Új Erők Mozgalma nevű párt irodája melletti étteremben fogták el. Az álarcosok három fehér, Volkswagen típusú busszal érkeztek a helyszínre. Az UNIAN hírügynökség szerint az álarcosoknál fegyverek is voltak.

FRISSÍTÉS: A tsn.ua ukrán hírportál értesülései szerint Szaakasvilit hétfő délután egy charterjárattal Kijevből Lengyelországba vitték.„Nem kitoloncolás, hanem visszafogadás történt, a törvénysértő személy visszaszállítása abba az országba, ahonnan illegálisan érkezett Ukrajnába” – idézett a hírportál egy meg nem nevezett illetékest. 

Jurij Birjukov, az ukrán elnök tanácsadója, a védelmi miniszter munkatársa Facebook-oldalán megerősítette, hogy Szaakasvili már „elrepült” az országból – írta az Interfax-Ukraina ukrán hírügynökség, amely hivatalos forrásból nem tudta sem megerősíteni, sem megcáfolni az értesülést.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?