Egy román állampolgár életét vesztette a máltai viharban

Egy román állampolgár életét vesztette, egy másik megsérült szombaton a Máltán bekövetkezett viharban, tájékoztatott a külügyminisztérium.

A külügyi tárca közleménye értelmében Románia cataniai konzulátusa felvette a kapcsolatot a megsérült, kórházban ápolt román állampolgárral, akinek állapota stabil – írja az Agerpres. Az idézett forrás szerint a konzulátus figyelemmel követi a helyzetet, kapcsolatba lépett a helyi hatóságokkal, és minden konzuli segítséget megadnak a sérült személynek, és az elhunyt személy családjának.

Egy férfi életét vesztette, egy asszony súlyosan megsérült szombaton, amikor a vihar következtében egy fa dőlt arra a furgonra, amely őket szállította. A két román állampolgár Málta egyik legzsúfoltabb útszakaszán utazott, a sziget középpontjától Rabat városába vezető úton, írta a Reuters hírügynökség a rendőrség információi alapján.

Málta szigetét erős vihar érte el, a heves esőzések következtében utakat öntött el a víz, miután több hónapig a megszokottnál számottevően kevesebb csapadék hullott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?