Hónapok után először rakétát lőttek Izraelre a Gázai övezetből

Izrael palesztin területek elleni, novemberi hadművelete óta először ismét rakétát lőttek izraeli területre a Gázai övezetből, közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió. A Gázából kedd reggel indított, Grad típusú rakéta a palesztin területtől északra, Askelón déli, ipari övezetében egy útba csapódott. Emberéletben nem esett kár, csak anyagi veszteség keletkezett.

Izrael novemberben hajtott végre átfogó hadműveletet a Gázai övezetben, és ezalatt a palesztinok is több mint ezer rakétát lőttek ki. A Felhőoszlop nevű művelet - amelynek 177 palesztin és hat izraeli halottja volt - a palesztin területet kormányzó, szélsőséges Hamász szervezettel kötött tűzszüneti megállapodással zárult. Azóta nem lőttek palesztin rakétát Izraelre.Palestinian-Rocket 1620419a

A zsidó állam és a palesztinok között egy hete kiéleződött a feszültség az izraeli börtönökben éhségsztrájkoló rabok, majd egy palesztin fogoly szombati váratlan halála miatt. Az utóbbi napokban emiatt számos helyen voltak zavargások a Jordán folyón túli palesztin területen, és izraeli katonák fellépése nyomán ezekben hétfőn többen meg is sebesültek.

Kimaradt?