Oprah nem akar elnök lenni, de ez még semmit nem jelent

Oprah Winfrey az InStyle magazinnak adott interjújában azt mondta: nem akar elnök lenni, és soha nem is volt szándékában indulni. „Ez nem olyasmi, ami érdekelne engem. A közelmúltban találkoztam valakivel, aki felajánlotta, hogy segítene a kampányban. De ez nem nekem való” – mondta a médiaszemélyiség.

Az #Oprah2020-ra vonatkozó spekulációk a Golden Globe-gála után ismét felerősödtek, mert a Cecil B DeMille életműdíj első fekete női kedvezményezettje lelkes köszönőbeszéde volt az egyik legnépszerűbb pillanata a díjátadónak, viszont az említett interjú ennél három héttel korábban készült. 

Winfrey barátai, valamint élettársa, aki egyben üzleti partnere is, azonnal a jelöltsék ötlete mellé álltak, mondván: ha jelentős támogatottságot kapna, „abszolút meg tudná csinálni”. Egy bizalmas barátnője, Gayle King azt mondta, hogy Winfreyt felvillanyozta az ötlet.A Golden Globe-gála után Cormac Flynn demokrata tanácsadót többen megkeresték, hogy támogassa Winfrey jelölését, ő pedig létrehozta a Winfrey 2020-as indulását tervező nemzeti bizottságot. A bizottság az interjú ellenére is folytatja munkáját – mondta Flynn. Szerinte korábban is akadt politikus, aki először visszautasította az indulást, aztán mégis beszállt a kampányba.

„A bizottság célja meggyőzni Oprah-t arról, hogy gondolja meg magát” – mondta Flynn, akinek független bizottsága, a Super PAC két, önkéntesekből álló stábbal és két tanácsadó céggel dolgozik, amelyek szintén felajánlásból segítenek. „Oprah Winfrey kivételes vezető és rendkívüli elnök lenne belőle” – mondta Flynn.

Winfrey televíziós beszélgetős műsoraival alapozta meg hatalmas népszerűségét. Erre építette később médiabirodalmát, amelynek portfóliójában magazinok kiadása, filmes és televíziós produkciók, kábeltévé és műholdas rádióadás is szerepel. A rendkívül szegény családból származó Winfrey ma a világ egyik leggazdagabb nője, két alkalommal Oscar-díjra is jelölték.

Donald Trump amerikai elnök, aki maga is népszerű televíziós személyiség volt, Winfrey esetleges indulásával kapcsolatban megjegyezte, hogy ínyére lenne egy ilyen „celebritás kontra celebritás” kampány, de biztos benne, hogy „megverné Oprah-t”.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?