Bayerék székely lobogók rengetegével várják Pontát

Székely lobogók rengetegével készül „a betegesen magyarfóbiás és Székelyföldet háromfelé tépni akaró" Victor Ponta román kormányfő budapesti fogadására a Civil Összefogás Fórum és a Békemenet. bayer-zsoltBayer Zsolték így „telepednének rá" az MSZP március 9-i évértékelőjére, ahol Mesterházy Attila pártelnök meghívására részt vesz a román testvérpárt elnöki tisztségét ellátó Victor Ponta is.

A szervezők által kiadott közlemény részletesen listázza a magyar bololdal „nemzetietlen tetteit", kezdve azzal, hogy 2002. december elsején a budapesti Kempinsky Hotelben megünnepelték a Erdély elvesztését. „És most idealkalmatlankodik nekünk Victor Ponta, aki otthon éppen az IMF által elrendelt brutális megszorítások és privatizációs kényszer miatt került szorult helyzetbe, és a hatalmas társadalmi feszültségen azzal próbál enyhíteni, hogy beletörli a lábát az erdélyi magyarokba. De persze csak a 'rossz', 'nemzetieskedő', autonomiát akaró magyarokba" – fogalmaznak a szervezők.

A közlemény végén Bayerék harcias hangnemben szólítják híveiket, ne hagyják, hogy „a Mesterházy-féle Stockholm-szindrómás balekok" lejárassák a magyar nemzetet. Arra kérik a szimpatizánsokat, hogy mutassák meg jobbak, erősebbek és többen vannak, mint a „rárontók". „Legyünk ott március 9-én sok-sok székely zászlóval a Sportaréna előtt!" – zárul a a Civil Összefogás Fórum és a Békemenet közös közleménye.

Kimaradt?