Vádat emeltek Kecskeméten egy 21 évvel ezelőtti gyilkosság miatt egy román férfi ellen

Vádat emeltek nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt egy negyvenéves román férfi ellen, aki szintén román társával 1996-ban számos késszúrással megölt kiskunfélegyházi otthonában egy férfit - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlés szerint a vádlottat DNS-mintája alapján azonosították, és európai elfogatóparancs alapján tavaly márciusban, Spanyolországban fogták el.

Az elkövetés idején 19 éves román állampolgárságú vádlott 1996-ban, nem sokkal a bűncselekmény előtt érkezett Magyarországra, és építőipari alkalmi munkákból tartotta fenn magát. Budapesten, véletlenül találkozott a vele egy városból származó ismerősével. Néhány nap múlva, szeptember 21-én Kiskunfélegyházára utaztak, hogy találkozzanak a barát férfiismerősével, a későbbi sértettel. 

Az egyedül élő, akkor 37 éves férfival a vasútállomáson találkoztak, a délutánt együtt töltötték, és éjszakára a kiskunfélegyházi férfi otthonában maradtak. A két román férfi korábban megbeszélte, hogy a vendéglátó lakását átkutatják, és értékeit, akár az élete árán is megszerzik. Másnap reggel a két román férfi kutatni kezdett a szekrényekben. Vendéglátójuk időközben felébredt, mire italos üvegekkel mindketten nagy erővel fejen ütötték. Miután magához tért, a sértett dulakodni kezdett az egyik elkövetővel, aki azonban - egy 22 centiméter pengehosszúságú - késsel többször mellkason, vállon, nyakon és arcon szúrta. A férfi az előszobában eszméletét vesztette, a vádlott azonban ismét nyakon szúrta. A bűntársak a holtestet ágyneműkkel és szőnyegekkel takarták le, majd megmosakodtak, átöltöztek és folytatták a lakás átkutatását. Arany ékszereket és egy 30 ezer forint értékű videomagnót vittek magukkal, amit később az út mentén eldobtak. A halálra késelt férfi holttestét egyik munkatársa fedezte fel, mivel nem ment be dolgozni. 

A sértett a támadás során 33 különféle szúrt-metszett, csonttöréses, zúzódásos sérülést szenvedett. Két támadója gátlástalanul, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással ölte meg - olvasható a közleményben.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.

A vádlott társa 2007-ben meghalt.

Kimaradt?