„Cifrán” fogalmaz az MSZP új miniszterelnök-jelöltje

Cserben hagyta az őt miniszterelnök-jelöltként indító Párbeszéd Magyarországért koalíciót Karácsony Gergely és elfogadta a Magyar Szocialista Párt (MSZP) felkérését ugyanarra a pozícióra. Hogy cifrább legyen a dolog, egy vállalhatatlan hangfelvétel is nyilvánosságra került.

A hétvégéig Karácsony Gergely, Zugló polgármestere volt a Párbeszéd Magyarországért miniszterelnök-jelöltje.

„Döntsétek el ti, hogy milyen szerepet szántok nekem ebben az együttműködésben, ha kellek, akkor én jövök, és hozok magammal mindent, amit tudok” – mondta ugyanez a Karácsony Gergely az MSZP hétvégi programbemutató nagygyűlésén. Hozzátette: ha el akarják hitetni a magyar polgárokkal, hogy Magyarország lehet közös ország, akkor közös ajánlat kell, közös jelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt.

Az „átigazolásnak” két szépséghibája is van. Molnár Gyula, az MSZP elnöke az Együtt elnökeként konferálta fel Karácsonyt a rendezvényen, aki egy most nyilvánosságra kerül hangfelvételen önmagát ostorozza, hogy hagyta magát rábeszélni - a párbeszédes - miniszterelnök-jelöltségre. 

Juhász Péter, az Együtt elnöke hétfőn reggel jelezte, Karácsony Gergelyt kirúgták, felmondták a koalíciót a Párbeszéddel és hamarosan új miniszterelnök-jelöltet neveznek meg. Ugyanakkor leszögezte: nem ők hozták nyilvánosságra a Karácsonyt kompromittáló felvételt.

Az Index megkereste Karácsony Gergelyt, aki megerősítette, hogy ő beszél a felvételen, de többet nem kívánt hozzátenni. A Facebook-oldalán ennyit írt:

 

Kimaradt?