A PSD határozatban ítélte el a „törvénytelen és párhuzamos államot”

A Szociáldemokrat Párt (PSD) végrehajtó bizottsága határozatban ítélte el pénteken a „törvénytelen és párhuzamos államot, amely megpróbálja átvenni a politikai hatalmat”. 

„A végrehajtó bizottság megállapítja, hogy a kormány elvégezte az elmúlt tíz hónapban a kormányprogramból rá háruló feladatokat. A párt ugyanakkor kielemezte a társadalom szintjén jelentkező feszültséget, amelyet azok a személyek okoznak, akik bizonyos erőszakszervezetek élén visszaéléseket követnek el. Ez nyilvánvalóan az úgynevezett párhuzamos állam létének a bizonyítéka, amely arra törekszik, hogy átvegye a hatalmat azoktól, akiket korrekt és szabad választásokon a polgárok megválasztottak”- írja a testület ülésének végén Marian Neacşu főtitkár által felolvasott határozatban. 

A PSD határozata szerint a „törvénytelen és párhuzamos állam” megpróbálja megkaparintani az ellenőrzést az igazságszolgáltatás fölött. „A törvénytelen és párhuzamos állam közpénzből, az állami hatalom eszközeivel megpróbálja megfélemlíteni, zsarolni vagy félreállítani azokat a politikai vezetőket, akik a törvények módosításával, a demokrácia és az alapvető emberi jogokkal összhangban alkotmányos rendbe állítanák vissza az államhatalmi ágakat” - írja a dokumentumban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?