Donald Trump megfenyegette Észak-Koreát

Donald Trump arra figyelmeztette szerdán Észak-Koreát, hogy ne becsülje alá, és ne tegye próbára a civilizált világot. Az amerikai elnök fogadkozott, hogy országa megvédi önmagát és szövetségeseit a phenjani nukleáris fenyegetéstől.

Donald Trump a dél-koreai parlamentben mondott kemény hangú beszédében azt üzente Észak-Koreának, hogy nem tudja az Egyesült Államokat megfélemlíteni. Sürgette a világ országait, hogy közös erővel szigeteljék el Phenjant, megtagadva tőle a “támogatás, ellátás és elismerés minden formáját”.

Kínát és Oroszországot is arra szólította, hogy szállítsák le a phenjani rezsimmel fenntartott diplomáciai kapcsolatok szintjét, és szakítsanak meg vele mindenfajta kereskedelmi és egyéb kapcsolatot. ”Nem engedjük meg, hogy megsemmisítéssel fenyegessék az amerikai városokat. Nem leszünk megfélemlítve” – hangoztatta Trump, aki szerint a világ sem tűrheti el, hogy a phenjani rezsim nukleáris pusztítással ijesztgessen.

“Remélem, hogy nemcsak a mi országaink, hanem az összes civilizált ország nevében üzenem Észak-Koreának: ne becsüljön alá minket, és ne tegyen próbára minket” – fogalmazott Trump. Felszólította Phenjant, hogy mondjon le nukleáris rakétaprogramjáról, és lépjen a szabadság és gazdasági fejlődés útjára. Azt üzente Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek, hogy fegyverei nem nyújtanak neki biztonságot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?