Három tonnányi kokaint foglaltak le Kolumbiában és Costa Ricán

Az Egyesült Államokba szánt csaknem 3 tonnányi kokaint foglaltak le három művelet során a kolumbiai és amerikai hatóságok Kolumbiában és Costa Ricán, a razziák alkalmával hat embert őrizetbe vettek - jelentette csütörtöki közleményében a kolumbiai rendőrség bűnügyi főigazgatósága.

A beszámoló szerint az amerikai hatóságok 2200 kilogramm kokainra bukkantak egy hajón Costa Rica nyugati, csendes-óceáni partvidékénél. A nyomozás feltárta, hogy a hajó Kolumbiából indult és eredetileg az Egyesült Államokba szállította volna a nagy mennyiségű kábítószert.

A kábítószer-ellenes művelet alatt a hatóságok őrizetbe vettek három kolumbiait. A gyanúsítottaknak kábítószer előállítása és birtoklása, illetve kábítószerrel való visszaélés bűncselekménye miatt  kell felelniük a törvény előtt.

Egy másik kábítószer-ellenes művelet alkalmával a hatóságok 525 kilogramm kokainra bukkantak Costa Rica keleti részén.Itt két Costa-ricai és egy hondurasi állampolgárt vettek őrizetbe. Nem sokkal később az észak-kolumbiai Cartagena de Indias nevű városban a hatóságok 271 kilogramm kokaint foglaltak le.

A rendőrség feltételezése szerint a kábítószert Közép-Amerikán keresztül akarták az Egyesült Államokba eljuttatni.

Kapcsolódók

Kimaradt?