Tüzet nyitottak egy amerikai szupermarketben

Halálos áldozatokat követelő lövöldözés volt az egyesült államokbeli Denver egyik elővárosában, Colorado államban - helyi idő szerint - szerda este.

A bűncselekmény a Denvertől mintegy 15-20 kilométerre északkeletre fekvő Thornton településen, a helyi Walmart áruházban történt.

A thorntoni rendőrség későn este hozta nyilvánosságra, hogy a lövöldözésnek három halálos áldozata van. Arról azonban nem közölt információt, hogy elfogták-e az elkövetőt. Az egyik szemtanú - akinek a fia éppen az áruházban vásárolt - az NBC televízió helyi adásában arról számolt be, hogy legalább harminc lövést hallott és a tettest sem ő, sem más nem látta kijönni az áruházból.

Aaron Stephens, aki a lövöldözéskor már éppen fizetett a pénztárnál, a Denver Post című lap munkatársának elmondta, hogy először egyetlen lövést hallott, majd kis szünet után többet is. Az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé - tette hozzá.

Victor Avila, a thorntoni rendőrség munkatársa a CBS televíziónak elmondta, hogy a rendőrséget este fél hét körül riasztották, de mire kiértek a helyszínre, a lövöldözésnek már vége szakadt. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, lezárták az áruház és az egész bevásárlóközpont környékét, valamint az oda vezető utcákat is. Egy tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre. A rendőrség felkérte a helybélieket, hogy maradjanak távol a bevásárlóközponttól, amelyet "aktív bűnügyi helyszínnek" minősített.

Kapcsolódók

Kimaradt?