Romániai tévés műsorvezető a katalán „first lady”

Carles Puigdemont katalán elnök felesége egy román nő, akit Marcela Topornak hívnak. Bár támogatja Katalónia függetlenségét, eddig visszafogottan nyilatkozott erről a témáról – írja róla a spanyol sajtó.

Marcela Topor jelenleg egy katalán tévé, az El Punt Avui műsorvezetője. Egy színházfesztiválon ismerkedett meg a jelenlegi katalán elnökkel 1998-ban, Gironában. Iași-ban házasodtak össze egy ortodox templomban. Egy hét és egy kilenc éves kislányuk van.

A „katalán first lady” hetente angol nyelvű interjúkat készít Katalóniában élő külföldiekkel. Műsorának címe: Catalan Connections. Carles Puigdemont egyébként egészen jól megtanult mellette románul, Romániába is többször ellátogatott már.

 „Bár szakmája révén folyamatosan reflektorfényben van, nem kíséri el hivatalos útjaira a férjét, és nem nyilatkozik a sajtónak” – írja róla a La Razon című spanyol lap. Marcela Topor eddig mindössze egyetlen interjút adott a spanyolországi médiának.

Korábban férje azt nyilatkozta, kész börtönbe kerülni Katalónia függetlenségéért. Amikor az interjúban erről kérdezték, felesége ezt válaszolta: „Nem gondolok arra, hogy börtönbe kerülhet, de mindenre fel vagyunk készülve. Alkalmazkodni fogok bármilyen helyzethez, ahogy eddig is tettem, és tiszteletben tartom Carles döntéseit”.

Kapcsolódók

Kimaradt?