Magyarországi politikus: a székelyek tájékozatlanok és sajnos a lakodalmas rockot szeretik

Tájékozatlannak nevezte a székelyeket Pörzse Sándor magyarországi politikus egy televíziós műsorban. A jobbikos képviselő sajnálattal állapította meg, hogy többségük a lakodalmas rockot szereti. A nyilatkozat nyilván összefügg a közelgő magyarországi választásokkal.

Pörzse Sándor a Hír TV szerda esti Szabadfogás című műsorában beszélt erről. „Aki nagyon sokszor volt Székelyföldön – itt vannak páran, akik voltak – nagyon jól tudja, és ezt sajnos be kell ismernünk: ugyanolyanok, mint a belhoni magyarok. Ugyanúgy kevésbé tájékozottak, ugyanúgy – szörnyű kimondani, de – ott is a legnagyobb rész a lakodalmas rockot szereti” – jelentette ki politikus. A képviselő hozzátette: ezt ki kell mondani még akkor is, ha fáj, mert volt egy időszak, amikor Magyarországon piedesztálra helyezték a székelységet.

A kormánypártokhoz közel álló pestisracok.hu portál azonnal lecsapott az ellenzéki politikus nyilatkozatára. Emlékeztetett, hogy a Jobbiknál nem újdonság „az erdélyi magyarság sértegetése”. Idézte Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik akkori szolnoki elnöke kijelentését, miszerint „az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel”, és ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt.

Kimaradt?