Közzétette a magyar kormány a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció kérdéseit

Közzétette a magyar kormány a Facebook-oldalán az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdőívét, amelyre november 24-ig lehet válaszolni. Ezt postán kapja meg mindenki. Az Index utánanézett: a kormány félretájékoztatja a polgárokat.

A kérdőív hét kérdésből áll, mindegyik a „Soros-terv” egy-egy részletére vonatkozik. Az első kérdés például így hangzik: „Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is. Ön támogatja-e a Soros-tervnek ezt a pontját?” A kérdésekhez magyarázatot is fűzött a kormány.

Az Index részletesen kielemezte a kérdőívet. A portál dokumentumokra hivatkozva kiderítette, hogy a kormány félretájékoztatja az állampolgárokat. A kérdéseket megelőző állítások ugyanis vagy féligazságokon vagy valótlanságokon alapulnak.

Az első kérdésről például azt írják: két évvel ezelőtt Soros valóban azt írta a Project Syndicate oldalán, hogy legalább egymillió menekültek kellene befogadnia évente az Európai Unió tagországainak. Fél évvel később már csak 3-500 ezer bevándorló éves befogadásáról írt, hogy aztán tavaly szeptemberben már ennél is kevesebbet, alig évi 300 ezer menekült befogadását ajánlja az Európai Uniónak.

„Soros az ellenséges politikai hangulat és az EU tagországainak széthúzása miatt csökkenthette az elvárást, vagyis egyáltalán nem igaz, hogy még mindig egymillió ember befogadására akarná rávenni Brüsszelt” – állapítja meg a portál.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?