Szabadon engedték, de hatósági felügyelet alá helyezték Dorin Cioabăt, a romák önjelölt királyát


-A A+

Hatósági felügyelet alatt szabadlábra helyezték a romák önjelölt királyát, Dorin Cioabăt, miután kihallgatták a Mehedinţi megyei törvényszéki ügyészségen.

Fănică Cercel, az ügyészség szóvivője közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy az ügyben őrizetbe vett és csütörtökön kihallgatott hat személy közül mindenkit szabadon engedtek, de hatósági felügyelet alá helyezték őket. További egy személyt már szerda este hatósági felügyelet alá helyeztek, tette hozzá az ügyészségi szóvivő. 

Dorin Cioabăt azt követően vették őrizetbe más személyekkel együtt, hogy szerda reggel házkutatásokat tartott a rendőrség nyolc - Kolozs, Szeben, Temes, Hunyad, Dolj, Gorj, Mehedinţi és Argeş - megyében és a fővárosban, adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt. 

A magát a romák nemzetközi királyának valló Dorin Cioabă szerdán úgy nyilatkozott, hogy ő is, felesége is ártatlanok, de meg kell jelenniük a rendőrségen, hogy nyilatkozatot tegyenek. A házkutatások során 792 500 lejt, 47 935 eurót és 800 dollárt foglaltak le, ezen kívül bankszámlákon zároltattak 97 000 lejt is. 

A vizsgálatok szerint 2009-2014 között több cég képviselője olyan rendszert alakított ki, amelynek révén sikerült kibújniuk az adókötelezettség teljesítése alól. A gyanúsítottak ezzel a módszerrel - becslések szerint - 5 millió euróval kásorították meg az államot.
EZT OLVASTA MÁR?

X