Zászlószámban lekörözheti Székelyföldet az anyaország

Több mint harminc polgármester vesz át a székely zászlót Budafok-Tétényben csütörtökön - olvasható a Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő és Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester aláírásával ellátott, az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.zaszlok

A zászlók ünnepélyes átadása február 14-én Budafok-Tétény polgármesteri hivatalában lesz. Az eseményen a települések képviseletében polgármesterek, alpolgármesterek veszik át a székely zászlót - írták.

Emlékeztettek: január 28-i közleményükben kérték a hazai önkormányzatokat, hogy álljanak a székelyföldi települések és polgármestereik mellé, akiket megbüntetnek, ha kitűzik zászlójukat.

"Budafok-Tétény kezdeményezése nyitott szívekre talált". Több mint 50 magyarországi település csatlakozott a szolidaritási felhíváshoz - olvasható a közleményben.

Mint írták, a Tisztességes Választásért Alapítvány 50 zászlót adott át Budafok-Téténynek, hogy továbbítsa azt a csatlakozó településeknek.

Eddig többek között a főváros III., VII., XVIII., a XXI. és a XXII. kerülete, valamint Gyöngyöspata, Diósd, Siófok, Barcs, Tata, Somogyvár, Tököl, Vác és Cegléd tűzte ki a zászlót a helyi önkormányzati hivatal épületére.szekely

Az Agerpres hírügynökség hétfői közlése szerint Hargita megyében negyven polgármesteri hivatalon, 62 iskolán és több más középületen leng a székely zászló.

Kimaradt?