Nem szolgál ki románokat a spanyolországi McDonald's – lépett a külügy

A spanyol hatóságok vizsgálódnak a McDonald'snál, miután az a vád érte az étteremláncot, hogy megtiltotta alkalmazottainak a román és roma vendégek kiszolgálását – tájékoztat a román külügy.

Mint ismert, az amerikai óriáscég ellen az európai országokban dolgozó román állampolgárok érdekvédelmi szövetsége (FADERE) emelt bűnvádi panaszt az állítólagos diszkrimináció miatt. A szervezet a vádat egy körlevélre alapozza, amelyben az étterem vezetősége arra kéri a beosztottakat, tagadják meg a „romák/románok” kiszolgálását, mert egyre gyakrabban verik át a McDonald's alkalmazottait.A FADERE panaszából nem derül ki, hogy a körlevél csupán egyetlen étteremre, vagy pedig a lánc összes alkalmazottjára vonatkozott. A román sajtó szerint a szervezet által megszerzett dokumentum egy másolatát az egyik étterem öltözőjében fotózták le, és a kép a Facebookra is felkerült.

A stiripesurse.ro portálnak adott válaszában a román külügy arról tájékoztatott, hogy Románia bilbaói főkonzulátusa már lépett ebben az ügyben, és figyelemmel kíséri a fejleményeket. „A spanyol hatóságok arról biztosította a diplomáciai képviseletet, hogy kivizsgálják az ügyet” – közölte a bukaresti külügy.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?