Kevesebb bevándorló érkezett Olaszországba 2017-ben, mint egy évvel azelőtt

Az év eleje óta 100 003 migráns érkezett Olaszországba a római belügyminisztérium adatai szerint - írta az APA osztrák hírügynökség szombaton. Ez 19,7 százalékos csökkenést jelent az előző év hasonló időszakához képest, amikor 124 555 illegális határátlépőről adtak hírt az olasz hatóságok.

Július óta egyre csökken a Földközi-tengeren át Olaszországba érkezők száma: augusztusban mindössze 876-an tették meg sikeresen a veszélyes utat – közölte az olasz belügyminisztérium péntek este.A 2017-ben érkezettek többsége Nigériából, Bangladesből, Guineából, Elefántcsontpartról és Gambiából menekült el. Olaszország eddig mintegy 200 ezer társukat helyezte el fogadóközpontokban és más létesítményekben.

Az érkezők többségének (14 százalékuknak) Lombardiában találtak helyet. Kilenc százalékukat a dél-olaszországi Campaniában szállásolták el, nyolc százalékukat pedig Emilia-Romagnában, Lazióban és Szicíliában.

Az olasz belügyminisztérium szerint a csökkenő trendek arra utalnak, hogy sikeres az eddigi együttműködés a líbiai parti őrséggel az embercsempészet elleni küzdelemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?