Egymilliós vérdíjat tűztek ki a társaira vadászó exrendőrre

Egymillió dolláros nyomravezetői jutalmat ajánlottak fel vasárnap annak a volt Los Angeles-i rendőrnek a kézre kerítése érdekében, aki az elmúlt napokban három embert megölt, kettőt pedig megsebesített.

ChristopherDornerA közületek, vállalkozások és magánszemélyek által összeadott nagy összegű jutalom kitűzését Los Angeles polgármestere, Antonio Villaraigosa jelentette be.

A rendőrségtől elbocsátott, 33 éves Christopher Jordan Dorner "nem hagyományos és aszimmetrikus háborúba" kezdett volt kollégái és családtagjaik ellen, mert állítása szerint a testületnél derékba törték a karrierjét. Dornert más bűncselekmények mellett "belföldi terrorizmussal" vádolják.

Charlie Beck Los Angeles-i rendőrfőnök a hétvégén bejelentette, hogy a rendőrség újból kivizsgáltatja Doner állítólag igazságtalan elbocsátásának körülményeit. Mint mondta, az intézkedést nem azért hozta, hogy a több ember meggyilkolásával vádolt Dornert megnyugtassa, hanem azért hogy biztosítsa a közvéleményt: a rendőrség minden cselekedete nyilvános és tisztességes.0210-christopher-dorner.jpg full 600

A 33 éves Dorner február eleje óta egy rendőrrel, valamint egy volt kollégájának két hozzátartozójával végzett, további két rendőrt pedig megsebesített.

A meggyilkolt rendőrt szerdán búcsúztatják; a temetést rendkívüli biztonsági előkészületek előzik meg Los Angelesben. Megerősítették a vasárnap esti Grammy díjkiosztó gála biztosítását is.bigbear 2474583b

Beck rendőrfőnök vasárnap megadásra szólította fel Dornert, és sértetlenséget ígért neki.

Kimaradt?