Leszúrhatta áldozatát a barcelonai merénylő

A barcelonai gázolásos merénylet feltételezett, szökésben lévő elkövetője veszélyes bűnöző, fegyver lehet nála - közölte hétfőn a katalán rendőrség a Twitteren.

A katalán kormány belügyekért felelős tagja pedig bejelentette sajtóértekezletén, hogy a barcelonai merényletnek van egy 15. halálos áldozata is.

A katalán rendőrség más európai országokra is kiterjesztette a kutatást a 22 éves, marokkói születésű Junesz Abujakub után, aki múlt csütörtökön Barcelona központjában a gyalogosok közé hajtó kisteherautót vezette feltehetőleg. A rendőrség most figyelmeztette az embereket, hogy a férfi veszélyes. A férfi magas, sötét bőre és sötét, rövid haja van, szakálla is lehet.

Joaquim Form, belügyekért felelős kormánytag azt mondta a sajtónak hétfőn: leszúrva holtan találtak egy 34 éves férfit egy gépkocsiban, amelyet Abujakub elrabolt a barcelonai mészárlás után, és áthatolt vele egy rendőrségi ellenőrzőponton.

z autót Barcelona egyik külvárosában találták meg, tulajdonosa holtteste pedig a hátsó ülésen volt. A halott férfi esetét mindeddig nem hozták összefüggésbe a barcelonai vagy a cambrilsi terrortámadásokkal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?