Karácsonyi vásár nyílt meg Londonban a nyár közepén

A brit főváros egyik legelőkelőbb nagyáruházában már beköszöntöttek az ünnepek, a Selfridges Oxford Street-i üzletében ugyanis megnyílt a karácsonyi vásár.

A patinás áruházban minden eddiginél korábban, 147 nappal karácsony előtt kezdték meg az ünnepi kellékek, köztük jellemzően a London jelképeivel díszített portékák árusítását. A teljes kínálat szeptember 4-től lesz elérhető, és idén először a Selfridges már nyáron úgynevezett kapszulakollekciót árusít majd legfinomabb karácsonyi ételeiből.

A karácsonyi fogások rendszerint csak október végétől kaphatók az áruházban, az igazán lelkes vásárlók azonban már augusztus 4-től megvehetik az olyan termékeket, mint a karácsonyi puding, a hagyományos karácsonyi torta, a pisztáciás keksz és a tojáslikőrkrém.

A Selfridges szóvivője emlékeztetett arra, hogy évek óta nyáron nyitják meg a karácsonyi vásárt, amely kihagyhatatlan állomása lett a karácsonyért és az ünnepi dekorációkért rajongó külföldiek londoni útjának. Néhányan évről évre visszatérnek, és izgatottan fedezik fel az újdonságokat, amelyekkel gyarapíthatják gyűjteményüket.

Ami azt illeti, hazai vevők is szép számmal akadnak már nyáron, ők azok, akik szeretnék minél hamarabb letudni a karácsonyi bevásárlást, és örömmel tölti el őket, hogy még akkor vásárolhatnak, amikor bőséges a választék.

Akadnak azonban, akik nincsenek elragadtatva a nyári karácsonyi vásárlás lehetőségétől. Egy járókelő a The Times című lap keddi száma szerint például azt mondta, számára illúzióromboló, ha szinte egész évben lehet karácsonyi portékákat vásárolni, mert így elvész az ünnep varázsa.

Kimaradt?