Ismét segítséget kér a terroristák által fogva tartott román férfi

Videót tett közzé szombaton egy dzsihadista csoportosulás hat túszukról. Köztük van a 2015-ben elrabolt román állampolgár, Iulian Gherghuț is – számolt be az AFP hírügynükség.

 felvételen a román férfin kívül egy ausztrál, egy francia, egy dél-afrikai, egy svájci és egy kolumbiai állampolgár látható. Iulian Gherghuț a videón azt mondja: reméli, hogy Klaus Johannis államfő közbenjár a kiszabadítása érdekében.

A Burkina Fasóban elrabolt román állampolgár legutóbb 2016. november elsején kért segítséget videón a családjától és a bukaresti hatóságoktól.

Iulian Gherguț biztonsági őrként dolgozott Frank Timiș román üzletember egyik mangánbányájában. A Pan African Minerals bányája Tambaóban található, Burkani Faso északi részén, Mali országhatárától húsz kilométerre. Az elrabolt férfi járőrszolgálatot teljesített többedmagával, amikor a fegyveresek rájuk támadtak.

Az összecsapásban a vállalat két biztonsági embere megsebesült. A támadók a szemtanúk szerint öten voltak, és Mali irányába menekültek román túszukkal.

Kapcsolódók

Kimaradt?