Romániai sérültje is van a müncheni vasútállomáson történt lövöldözésnek

Egy román állampolgár is megsérült a kedden, egy müncheni vasútállomáson történt lövöldözésben - tájékoztat a román külügyminisztérium, a német hatóságok által szolgáltatott adatokra hivatkozva. 

A sérült férfit az egyik helyi kórházba szállították, és megműtötték a bal karját; nincs életveszélyben. 

Románia müncheni főkonzulátusa figyelemmel követi az Unterföhring állomáson történtekkel kapcsolatos eseményeket, ugyanakkor állandó kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, illetve annak a kórháznak az illetékeseivel, amelyikben a sérült román állampolgárt kezelik, és készen áll a konzuli segítségnyújtásra - mutat rá a külügy közleménye. 

A fegyveres incidens hétfő reggel történt. A Die Welt című lap beszámolója szerint a rendőrséget egy veszekedés miatt hívták ki az Unterföhring állomásra. A konfliktusban részt vevő férfi megpróbála belökni a vágányok közé az őt igazoltató járőr egyik tagját. Közben elvette tőle a fegyverét, és több lövést adott le egy másik rendőrre. A lövöldözésben két járókelő - köztük a román állampolgár - is megsérült. 

A 37 éves, német állampolgárságú támadót még a helyszínen elfogták, ő is megsérült. A hatóságok kizárják annak lehetőségét, hogy „vallási vagy politikai oka” lett volna a támadásnak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?